با دیجیتالی شدن بسیاری از کسب و کارها و روی کار آمدن انواع وب سایتها، برآورد میزان موفقیت یک وب سایت از طریق تجزیه و تحلیل معیارهای مختلف، امکانپذیر خواهد بود که یکی از مهمترین معیارهایی که باید در نظر بگیرید بانس ریت یا نرخ پرش وب سایت است. برای بسیاری از صاحبان وب سایتها و شرکتهای دیجیتال مارکتینگ نرخ پرش به عنوان یک شاخص حیاتی برای ارزیابی تعامل کاربر و تاثیر مثبت سایت محسوب میشود.
بانس ریت بالا نشان میدهد که بازدیدکنندگان وب سایت بدون درگیر شدن با محتوای آن، سایت را ترک کردهاند. این مسئله میتواند پیامدهای جدی مربوط به بهینهسازی موتور جستجو وب سایت داشته باشد. برای آشنایی بیشتر با این روش تحلیل وب سایت و آشنایی با راهکارهای بهبود آن میتوانید راهنمای زیر را مطالعه کنید.
آشنایی با بانس ریت یا نرخ پرش
بانس ریت یا نرخ پرش درصد بازدیدکنندگانی که وارد وب سایت شده و بدون تعامل با سایت، از صفحه لندینگ اولیه آن خارج میشوند را نشان میدهد. این روش تحلیلی برای درک رفتار کاربران و سطوح تعامل وب سایت امری ضروری است.
تصور کنید یک فروشگاه در خیابانی شلوغ دارید. هر روز افراد زیادی از جلوی درب مغازه شما رد میشوند. برخی از آنها از بیرون به محصولات نگاهی میاندازند و تا حدودی خود را علاقهمند نشان میدهند و درصد از آنها احساس میکنند تمایل به ورود دارند.
متاسفانه برخی از افراد که تنها از بیرون محصولات شما را نگاه میاندازند شبیه به بازدیدکنندگان وب سایت هستند که خیلی سریع بدون برقرار ارتباط با سایت از آن خارج میشوند.
چه زمانی نرخ پرش یک سایت افزایش مییابد؟
زمانی که یک بازدیدکننده وارد وب سایت شود و هیچ اقدام دیگری انجام ندهد و بلافاصله از وب سایت خارج شود، نرخ پرش آن سایت افزایش مییابد. این مسئله نشان میدهد که بازدیدکننده بر روی هیچ لینکی کلیک نکرده و فرمی را پر نخواهد کرد یا به صفحات دیگر نیز هدایت نمیشود.
توجه داشته باشید که بانس ریت همیشه امری منفی محسوب نمیشود. برای برخی از وب سایتها که وبلاگ یا اخبار را منتشر میکنند، کاربران ممکن است اطلاعات مورد نیاز خود را خیلی سریع پیدا کنند و با رضایت کامل از سایت خارج شوند.
نحوه محاسبه بانس ریت
از آنجایی که نرخ پرش درصد بازدیدکنندگانی است که فقط یک صفحه را در سایت شما مشاهده میکنند، زمانی که تعداد کل بازدیدهای یک صفحهای را بر تعداد کل بازدیدکنندگان وب سایت خود تقسیم کنید نرخ پرش وب سایت شما برآورد خواهد شد.
برای مثال اگر 100 نفر از سایت شما بازدید کنند و 10 نفر آنها فقط از یک صفحه بازدید کرده باشند، نرخ پرش شما 10 درصد است. امکان دارد این عدد در طول زمان تغییر کند، بنابراین استفاده از یک روش تجزیه و تحلیل برای ردیابی همه تغییرات وب سایت شما موثر است. به منظور محاسبه نرخ پرش در گوگل آنالیتیکس باید موارد زیر را در نیز نظر بگیرید:
- میزان بازدید از صفحات یا پیج ویو: به هنگام محاسبه پیج ویو اگر کاربر تنها از یک صفحه بازدید کرده باشید یعنی به صفحات دیگر نگاهی نینداخته است و باید بازدید او را جزء نرخ پرش محاسبه کرد. در صورتی که اگر پیج ویو او از چند صفحات مختلف باشد لازم نیز بازدید او را جزء بانس ریت حساب کرد.
- وقایع یا ایونتز: منظور از وقایع اقداماتی است که کاربر در سایت انجام میدهد. البته گوگل آنالیتیکس ایونت ندارد و شما باید از گوگل تگ منیجر کمک بگیرید.
- تراکنشها: تراکنشهای مالی نیز نشان میدهد که بازدیدکننده به چندین صفحه مختلف سر زده تا خرید خود را تکمیل کند بنابراین بازدیدکنندگانی که تراکنش داشتهاند جزء نرخ پرش محاسبه نمیشوند.
تاثیر بانس ریت بر روی وب سایت
شما به عنوان یک فرد صاحب وب سایت باید به میزان نرخ پرش آن اهمیت دهید؛ زیرا بانس ریت بر روی مسائل مختلفی از سایت شما تاثیرگذار خواهد بود که 3 مورد آنها را در زیر شرح میدهیم:
- میزان تعامل سایت با کاربر: نرخ پرش سایت نشان میدهد که بازدیدکنندگان چیزی که به دنبال آن هستند را در سایت شما پیدا نمیکنند که این مسئله نیز نشاندهنده تعامل ضعیف سایت شما با کاربران است. اگر کاربران به سرعت سایت شما را ترک کنند، ممکن است کیفیت محتوای شما نیاز به اصلاح داشته باشد و باید بیشتر بر روی تجربه کلی کاربران کار کنید.
- تاثیر سئو سایت: موتورهای جستجو همانند گوگل نرخ پرش را به عنوان یک عامل رتبهبندی در نظر میگیرند. بانس ریت بالا ممکن است به موتورهای جستجو نشان دهد که سایت شما اطلاعات ارزشمندی ارائه نمیدهد که این مسئله بر رتبهبندی سایت شما و ترافیک ارگانیک آن تاثیر منفی دارد.
- نرخ تبدیل: نرخ پرش یا بانس ریت ارتباط نزدیکی با نرخ تبدیل دارد. اگر مشتریان بالقوه بدون درگیر شدن با سایت شما آن را ترک کنند، احتمال کمتری برای افزایش نرخ تبدیل نیز وجود دارد. فرقی ندارد شما به دنبال افزایش خریداران، ثبتنامکنندگان خبرنامه یا پرکنندههای فرم تماس باشید، در هر حال بازدیدکنندگان به این افراد تبدیل نخواهند شد.
درصد نرخ پرش یا بانس ریت خوب
بانس ریت هر وب سایت با توجه به نوع آن بسیار متفاوت است. از این رو درصد نرخ پرش مناسب و خوب برای هر یک از وب سایتها را به صورت تخمینی ذکر میکنیم:
- وبلاگها و سایتهای اطلاعرسانی: 40 تا 60 درصد
- صفحات لندینگ: 70 تا 90 درصد
- سایتهای تجارت الکترونیک: 20 تا 40 درصد
- سایتهای خدماتی: 30 تا 50 درصد
نرخ پرش خوب باید در زمینههای مختلف ارزیابی شود. به عنوان مثال، یک وبلاگ ممکن است بانس ریت بالاتری داشته باشد؛ زیرا کاربران به طور معمول برای خواندن یک مقاله خاص به سایت سر میزنند و سپس آن را ترک میکنند.
عوامل موثر بر میزان بانس ریت
درک عوامل مختلفی که بر بانس ریت تاثیر میگذارند میتواند به شما در شناسایی زمینههای مختلف و بهبود وب سایت کمکتان کند. در این بخش برخی از عناصر کلیدی موثر بر میزان بانس ریت را برای شما توصیف میکنیم:
- کیفیت محتوا: محتوای باکیفیت و مرتبط برای جذب بازدیدکنندگان بسیار مهم است. اگر کاربران محتوای یک سایت را نامربوط و غیراصولی بدانند، به طور حتم خیلی سریع وب سایت شما را ترک میکنند.
- سرعت بارگذاری صفحه: اگر بارگذاری وب سایت شما بیش از حد طول بکشد، بازدیدکنندگان ممکن است قبل از ظاهر شدن کامل، آن را رها کنند. کاربران انتظار دارند یک صفحه در کمتر از 3 ثانیه بارگذاری شود.
- رسپانسیو بودن وب سایت: از آنجایی که کاربران زیادی وب سایتها را با تلفن همراه خود جستجو میکنند، وب سایتی که رسپانسیو نباشد ممکن است کاربران را ناامید کند و منجر به افزایش نرخ پرش یا بانس ریت شود.
- تجربه کاربری: یک چیدمان پیچیده و بهم ریخته میتواند کاربران را از جستجو در سایت شما بازدارد. طراحی تمیز و واضح وب سایت کاربران را تشویق میکند تا با صفحات متعدد درگیر شوند.
- مخاطبان هدف: درک مخاطبان هدف و انتظارات آنها میتواند به طراحی محتوا و طراحی شما کمک کند تا نیازهای آنها را بهتر برآورده کنید و در نتیجه نرخ پرش کاهش مییابد.
نحوه بهبود بانس ریت
حالا که متوجه شدید بانس ریت چیست و چرا اهمیت دارد، باید استراتژیهای موثری که به بهبود یا کاهش درصد نرخ پرش کمک میکنند را نیز بررسی کنید، آنها را بشناسید و برای استفاده از این استراتژیها دست به کار شوید. در بخشهای بعدی روش بهبود و کاهش نرخ پرش را به طور مفصل توضیح میدهیم.
افزایش کیفیت محتوا
عوامل موثر بر روی میزان بانس ریت
ایجاد محتوای باکیفیت و ارزشمند باید تمرکز اصلی شما باشد. در اینجا چند نکته مربوط به تولید محتوای باارزش را ذکر میکنیم:
- مخاطبان خود را بشناسید: برای در علایق و ترجیحات مخاطب هدف خود تحقیق کرده و محتوای خود را براساس آن تولید کنید.
- محتوای ارزشمند تولید کنید: اطمینان داشته باشید که محتوای شما به سوالات کاربران پاسخ میدهد یا مشکلات آنها را حل میکند. این موضوع میتواند از طریق پستهای وبلاگ آموزنده، راهنماهای نحوه انجام کارها یا ویدیوهای جذاب برآورده شود.
- از هدینگهای جذاب استفاده کنید: یک عنوان جذاب میتواند خوانندگان را به سمت وب سایت شما بکشد. از کلمات قدرتمند و پیامهای واضح برای جلب کلیکها استفاده کنید.
بهبود سرعت بارگذاری وب سایت
برای بهینهسازی زمان بارگذاری وب سایت خود باید عوامل زیر را در نظر بگیرید:
- بهینهسازی تصاویر: فشردهسازی و سئو تصاویر برای کاهش حجم فایل بدون کاهش کیفیت روشی تاثیرگذار است.
- به حداقل رساندن درخواستهای HTTP: تعداد عناصر موجود در صفحه خود را برای کاهش زمان بارگذاری محدود کنید.
- استفاده از شبکه CDN: یک شبکه تحویل محتوا میتواند محتوای شما را در چندین سرور توزیع کند و زمان بارگذاری را برای کاربران در سراسر جهان بهبود بخشد.
اطمینان از رسپانسیو بودن وب سایت
با دسترسی بیشتر کاربران به وب سایتها از طریق تلفن همراه، داشتن یک وب سایت رسپانسیو بسیار ضروری است. برای رسپانسیو کردن وب سایت خود شیوه طراحی واکنشگرا سایت را در نظر بگیرید. اطمینان حاصل کنید که وب سایت شما به طور خودکار متناسب با اندازههای مختلف صفحه نمایش تنظیم میشود.
بهینه کردن تجربه کاربری
یک تجربه کاربری مثبت میتواند به میزان قابل توجهی نرخ پرش یا بانس ریت را کاهش دهد. با ایجاد یک ساختار ساده در وب سایت خود به کاربران این امکان را میدهید که آنچه نیاز دارند را به سرعت پیدا کنند. استفاده از کال تو اکشن نیز ایده خوبی خواهد بود.
استفاده از لینکهای داخلی
لینکهای داخلی بازدیدکنندگان را به محتوای مرتبط در سایت شما راهنمایی میکند و آنها را به کاوش بیشتر تشویق خواهند کرد. در این روند میتوانید از استراتژیهای زیر کمک بگیرید:
- استفاده از لینکهای متنی: به مقالات مرتبط در محتوای خود لینک دهید تا ارزش بیشتری ایجاد شود و کاربران نیز به تعامل عمیقتر تشویق شوند.
- استفاده از بخشهای مرتبط در پستها: در پایان پستهای وبلاگ خود، لینکهایی قرار دهید که به مقالات دیگر مرتبط است. در این صورت کاربران مدت بیشتری را در سایت شما حضور خواهند داشت.
تجزیه و تحلیل شرایط وب سایت
با استفاده از ابزارهایی همانند گوگل آنالیتیکس به طور منظم نرخ پرش وب سایت خود را تجزیه و تحلیل میکنید. توجه داشته باشید صفحاتی که نرخ پرش بالایی دارند را باید مشخص کنید و دلیل اصلی ترک کاربران را مورد بررسی قرار دهید.
با این روشها و استراتژیها میتوانید متوجه شوید که کاربران چگونه در سایت شما حرکت میکنند و به کجاها میروند. این روند میتواند بینش شما به منظور بهبود شرایط وب سایت را تامین کند.
بانس ریت بالا همیشه یک نشانه منفی نیست
در قسمتهای قبلی نیز گفتیم نمیتوان نرخ پرش بالا را همیشه یک نشانه منفی برای وب سایتها در نظر گرفت. همچنین نمیتوان با قاطعیت اعلام کرد که همیشه بانس ریت پایین مثبت است و اثر خوبی دارد؛ زیرا نرخ پرش به عوامل متعددی بستگی خواهد داشت.
برای مثال وجود ایونتز میتواند بانس ریت سایت شما را افزایش یا کاهش دهد. حتی این امکان وجود دارد که نرخ پرشی که گوگل آنالیتیکس محاسبه کرده است، دارای مشکلاتی باشد که به طور دقیق بانس ریت را نشان دهد. در ضمن فعالیت و نوع هر وب سایت نیز در میزان نرخ پرش آن بسیار موثر است.
بدین ترتیب نمیتوان به طور قطع اعلام کرد که بانس ریت بالا همیشه نشانهای منفی به حساب میآید و باید برای رفع هر چه سریعتر آن دست به کار شوید. به طور کلی بهتر است از افراد متخصص و حرفهای حاضر در حوزه سئو کمک و راهنمایی دقیق بخواهید.
سخن آخر
نرخ پرش یا بانس ریت بسیار مهم است؛ زیرا میتواند بر روی عملکرد و موفقیت کلی وب سایت تاثیر بگذارد. درک اینکه چرا بانس ریت مهم است، اولین گام در بهبود تعامل با کاربران خواهد بود. شما با تمرکز بر روی کیفیت محتوا و افزایش سرعت بارگذاری صفحه میتوانید، نرخ پرش را کاهش دهید.
همچنین برای بهینهسازی وب سایت و بهبود تجربه کاربری بهتر است از متخصصان حرفهای حاضر در این حوزه کمک بگیرید. شرکت دیجیتال مارکتینگ یکتا میتواند بهترین استراتژیها را در مورد بهبود و کاهش نرخ پرش در اختیار شما قرار دهد و طی روند بهبود سئو وب سایت کنار شما خواهد بود.