بررسی عملکرد وب سایت شما میتواند در جمعآوری اطلاعات دقیق در مورد آنچه برای مخاطبان مهم است، نحوه یافتن محتوای مناسب و اینکه آیا محتوای منتشر شده به طور قطع در نتایج جستجو ظاهر میشود تاثیرگذار باشد و کمک بزرگی محسوب شود. درک اینکه چگونه کاربران محصولات و خدمات یک سایت را جستجو میکنند، نحوه عملکرد سایت در میان موتورهای جستجو و اجرای راهحلهایی برای بهبود عملکرد سایت، از جمله مسائلی است که برای سئو بسیار اهمیت دارد. گوگل سرچ کنسول در واقع ابزاری است که بیشتر متخصصان سئو از آن استفاده میکنند و با کمک این ابزار میتوانند سلامت فنی سایت را تحت بررسی قرار دهند. برای آشنایی بیشتر با این ابزار میتوانید راهنمای زیر را به طور کامل مطالعه کنید.
منظور از گوگل سرچ کنسول چیست؟
سرچ کنسول مجموعهای از ابزارهای رایگان است که به صاحبان وب سایتها و متخصصان سئو در توسعه نتیجه جستجو کمک میکنند. گوگل سرچ کنسول یک ابزار ضروری برای سئو یا بهینهسازی موتورهای جستجو است؛ زیرا اطلاعاتی در مورد عملکرد ارگانیک یک وب سایت یا صفحه ارائه میدهد.
گوگل سرچ کنسول یک پلتفرم رایگان است که برای مالکان وب سایتها کاربرد مناسبی دارد؛ زیرا به آنها کمک میکند تا بر وضعیت و نحوه عملکرد سایت خود را در میان موتور جستجو گوگل نظارت داشته باشند و ترافیک ارگانیک دریافت کنند. این ابزار دامنه سایت، عملکرد وب بر روی تلفن همراه، نتایج جستجو و ترافیک صفحات سایت را نشان میدهد.
این ابزار در واقع یک سرویس رایگان در اختیار صاحبان وب سایتها قرار میدهد تا با استفاده از دادههای مستقیم از سلامت و عملکرد کلی سایت خود باخبر شوند و بتوانند اداره امور سایت خود را در دست بگیرند. این ابزار در فعالیتهای زیر به صاحبان وب سایتها کمک میکنند:
- نمایهسازی
- عملکرد لینکها
- ارسال نقشه سایت
- حذف URLها از فهرست
- بررسی URLها برای هرگونه مشکل نمایهسازی
چگونه گوگل سرچ کنسول در مدیریت وب سایت تاثیر میگذارد؟
گوگل سرچ کنسول انبوهی از اطلاعات برای انواع وب سایتها را دربردارد و بیش از هر چیزی بر روی وب سایتهایی متمرکز است که به مشاغل یا کسب و کارهای ویژهای مرتبط هستند. این ابزار به شما کمک میکند تا مشخص کنید افراد از چه عباراتی برای یافتن سایت شما استفاده میکنند.
همچنین شرایط و وضعیت سایت شما را از جهات مختلف همانند کلیکها و نحوه باز کردن لینکها تجزیه و تحلیل میکند. در ضمن میتوانید از سرچ کنسول برای بررسی مسائل فنی سایت خود استفاده کنید تا مطمئن شوید که صفحات وب سایت شما به درستی ایندکس شدهاند و برای جستجوگران در دسترس قرار دارند.
سرچ کنسول حتی در صورت شناسایی مشکلات سایت، با استفاده از ایمیل هشدارهایی به شما ارسال میکند و با بعد از برطرف کردن این مشکلات میتوانید وضعیت وب سایت خود را درون گوگل بررسی کنید.
مسائلی که در این قسمت ذکر شده تنها اصول اولیه خدمات و کاربردهای سرچ کنسول هستند اما همه آنها جنبههای حیاتی برای حفظ سایت شما دارند. با کمک همین خدمات و اصول اولیه میتوانید تجارت و برند خود را توسعه دهید. کارهای بیشتری نیز وجود دارد که سرچ کنسول انجام میدهد اما ابتدا باید این ابزار را بر روی سایت خود راهاندازی کنید.
آغاز راهاندازی گوگل سرچ کنسول
برای راهاندازی گوگل سرچ کنسول همانند سایر پلاگین ها باید پیش نیازهای اولیه را در نظر بگیرید. سرچ کنسول به حساب گوگل فعال نیاز دارد. برای مثال شما میتوانید یک حساب جیمیل یا حساب فضای کاری گوگل را راهاندازی کنید. همچنین باید توانایی اضافه کردن کد را داشته باشید.
فراموش نکنید، برای راهاندازی این ابزار باید به وب سایت خود یا سرورهای آن، نام دامنه را با ارائهدهنده هاست به روز رسانی کنید. در ادامه مراحل اصلی راهاندازی Google Search Console را ذکر میکنیم:
- تایید مالکیت سایت در سرچ کنسول
- نحوه اضافه کردن نقشه سایت به سرچ کنسول
- تنظیم صاحبان سایت، کاربران و مجوزهای ضروری
- در نظر گرفتن معیارها و اندازههای سایت
چگونه وب سایت خود را به گوگل سرچ کنسول اضافه کنیم؟
تا چه حدی با توسعه وب سایت آشنایی دارید؟ برای اینکه وضعیت وب سایت خود را در میان موتورهای جستجو بهبود بخشید، بهتر است از مشاوره سئو کمک بگیرید و مراحل زیر را به درستی پیش برید:
- وارد حساب گوگل خود شوید. در صورتی که دارای حساب تجاری هستید، مطمئن شوید که از حساب تجاریتان استفاده میکنید.
- به بخش Google Webmaster Tools بروید.
- بر روی Add Property کلیک کنید
- وب سایت را از منوی کشویی انتخاب کنید و URL سایت خود را بیفزایید. مطمئن شوید که از URL استفاده میکنید که به طور دقیق بر روی نوار مرورگر ظاهر میشود.
- روی ادامه کلیک کنید.
- از طریق یکی از روشهای موجود، مالکیت وب سایت خود را تایید کنید برای مثال از آپلود فایل HTML استفاده کنید یا کد رهگیری GA را ارائه دهید.
- اگر سایت شما از هر 2 http و https پشتیبانی میکند، هر دو را به عنوان سایتهای جداگانه اضافه کنید. همچنین باید برای هر یک از آنها دامنه اضافه کنید.
بعد از اینکه تمام مراحل را به درستی پیش بردید، گوگل به محض اینکه سایت خود را به سرچ کنسول اضافه کنید، ردیابی دادههای آن را آغاز میکند. این روند بلافاصله بعد از تکمیل مراحل بالا و حتی قبل از اینکه تایید شود شما مالک قطعی سایت هستید، آغاز میشود.
اصلیترین عملکرد گوگل سرچ کنسول
هنگامی که مالکیت سایت خود را تایید کردید، میتوانید از طریق گوگل سرچ کنسول به سایت خود دسترسی پیدا کنید. بخشهای اصلی این ابزار بر روی عملکرد فعلی، وضعیت گذشته و بهبود آتی سایت شما تمرکز دارند.
برای مثال گزارشهای عملکرد دادههایی را به شما نشان میدهند که میتوانید از آنها برای توسعه استراتژی دیجیتال خود استفاده کنید. در نظر داشته باشید که گزارشهای عملکرد به دست آمده از سرچ کنسول انعطافپذیر هستند.
در واقع مهمترین و محبوبترین ویژگی یا عملکرد این ابزار بررسی وضعیت وب سایت در نتایج جستجو است. همچنین دادههای کامل در مورد کلمه کلیدی، میزان کلیکها و نحوه نمایش سایت به شما کمک میکند تا نتیجه جستجو کاربران را مشاهده کنید.
در صورت عدم رضایت از نتایج جستجو باید کلمه کلیدیهای بیشتری را تحت بررسی قرار دهید. این ابزار به شما میکند به طور دقیق پیش بروید و جستجوهای واقعی که ترافیک خوبی دریافت کردهاند را تحت بررسی قرار دهید. این ویژگی بیش از هر چیزی برای تخصیص کلمه کلیدی موثر است.
گوگل سرچ کنسول چه کاربردهایی دارد؟
اهمیت گوگل سرچ کنسول
همانطور که شما برای پیشرفت کسب و کار خود به یک ناظر حرفهای نیاز دارید، رونق دادن سایت شما نیز به یک مانیتورینگ نیاز دارد. گوگل سرچ کنسول میتواند مانیتورینگ حرفهای برای سایت شما محسوب شود؛ زیرا از طریق این ابزار میتوانید تمام نتایج عملکرد سایت خود را مشاهده کنید.
همچنین این پلتفرم به شما کمک میکند تا وضعیت وب سایت خود را در میان نتایج موتورهای جستجو تحت بررسی دقیق قرار دهید و برای افزایش ترافیک خود دست به کار شوید. برخی از اصلیترین کاربردهای سرچ کنسول را در ادامه نام میبریم:
- شناسایی صفحاتی که بازدید زیادی دارند
- رونق رتبهبندی وب سایت در میان نتایج جستجو
- شناسایی و رفع ایرادات فنی و تکنیکال وب سایت
- جستجوی عبارات و کلمات کلیدی که به وب سایت ختم شود
- بررسی ترافیک وب سایت
- بررسی اینکه کاربران از کجا به سایت وارد میشوند
- بررسی اینکه کاربران با چه دستگاهی وارد سایت میشوند
چرا باید از گوگل سرچ کنسول استفاده کنیم؟
همه متخصصان و کارشناسان سئو به گوگل سرچ کنسول نیاز دارند تا بتوانند اطلاعات دقیقی از عملکرد، وضعیت و شرایط وب سایت به دست آورند. این ابزار برای بررسی خطاها و مشکلاتی که در سایت وجود دارند کارایی دارد و به بهبود وب سایت برای رونق در موتورهای جستجو کمک میکند.
به عبارت دیگر کارشناسان سئو از سرچ کنسول زمانی استفاده میکنند که میخواهند وب سایتی در صفحه اول گوگل نمایش داده شود. این ابزار در واقع منبعی ارزشمند برای ارائه اطلاعات کلی وب سایت در مقایسه با سایر وب سایتها و در میان موتورهای جستجو است. برخی از مسائلی که سرچ کنسول بر روی آنها تمرکز دارد عبارت هستند از:
- میزان کلیکهای وب سایت
- تعداد ورودی صفحات متنوع وب سایت
- میزان لینکهای داخلی
- تعداد لینکهای خارجی
- جایگاه و رتبه صفحات مختلف وب سایت در میان نتایج موتورهای جستجو
- ایندکس بودن صفحات وب سایت
- پیامهای دریافتی از گوگل
- اخطارهای دریافتی از گوگل
- عبارتهای جستجو شده توسط کاربران که به وب سایت شما منتهی شدهاند
- مشکلات و ایرادات فنی وب سایت
در صورتی که محتوای خوبی ارائه دادهاند اما کاربران به هنگام بررسی موتورهای جستجو بر روی لینک شما کلیک نمیکنند، نشان میدهد که متا دیسکریپشن محتوای شما خیلی جذاب نیست. سرچ کنسول تمام روشهای بهبودی سایت را در اختیار شما قرار میدهد تا به پیشرفت بیشتر آن کمک کند.
گوگل سرچ کنسول دارای چه بخشهایی است؟
در صورتی که اصول اولیه گوگل سرچ کنسول را به مرحله اجرا درآوردهاید، ممکن است طی چند هفته یا ماه اول مشاهده گزارشهای دقیق عملکرد سایت شما امکانپذیر نباشد و این مسئله به طور کامل طبیعی است. در واقع شما باید منتظر بمانید تا گوگل وب سایت شما را بشناسد، به آن اعتماد کند و در ضمن محتواهای وب سایت شما به حالت ایندکس درآیند. در ادامه بخشهای اصلی سرچ کنسول را به طور خلاصه معرفی میکنیم:
- صفحه اصلی: به هنگام ورود با این صفحه روبرو میشوید که گزارش عملکرد و وضعیت ایندکس را نشان میدهد. نحوه بهبود و ارتقا سایت را نیز به نمایش میگذارد.
- گزارش عملکرد: این بخش به بررسی جایگاه وب سایت در نتایج اشاره دارد. همچنین تعداد کل کلیکها، میزان ایمپرشن، نتیجه یا رتبه، میزان کلیکها و موارد دیگر را تحت بررسی دقیق قرار میدهد.
- بررسی URL: این بخش نیز نوار جستجویی است که در بالای صفحه اصلی قرار گرفته است. با جستجو آدرس وب سایت یا صفحه مورد نظر شما میتوانید از ایندکس بودن صفحه مطمئن شوید. این بخش حتی به تطابق وب سایت شما با صفحه تلفن همراه کمک میکند.
- ایندکسینگ: در این بخش از سرچ کنسول نیز نحوه ثبت صفحات یک وب سایت تحت بررسی قرار میگیرند. در صورتی که هیچ مشکل یا خطایی در سایت شما وجود نداشته باشد، رباتهای گوگل آن را ایندکس و ثبت میکنند. این بخش بر روی صفحات، نقشه سایت، چگونگی پاک کردن محتوا از گوگل، تجربه کاربری، تطابق با صفحه تلفن همراه و غیره تمرکز دارد.
- ارتقا و بهبود عملکرد: در این بخش به رتبه کلی سایت شما پرداخته میشود. میتوان گفت بخش مربوط به ارتقا و بهبود مشکلاتی کلی سایت را شناسایی کرده تا شما در صدد رفع آن برمیآیید.
آیا وب سایت من گوگل سرچ کنسول دارد؟
برای اینکه مطمئن شوید سایت شما به این ابزار مجهز است، میتوانید طبق مراحل زیر پیش بروید:
- وارد حساب گوگل خود شوید
- به صفحه سرچ کنسول سر بزنید
- دامنه وب سایت مورد نظر خود را در این صفحه وارد کنید
- بر روی کلمه انگلیسی ادامه کلیک کنید
- در صورتی که وب سایت شما به سرچ کنسول مجهز باشد، صفحهای نمایش داده میشود که اطلاعات وب سایت شما را نشان میدهد.
- اگر وب سایت شما به این ابزار مجهز نباشد، صفحه حاوی اطلاعات وب سایت خود را مشاهده نخواهید کرد. از این رو شما باید مراحل ثبت وب سایت خود در سرچ کنسول را پشت سر بگذارید.
جمعبندی
در این راهنما به طور خلاصه در مورد گوگل سرچ کنسول شرح دادیم و سعی کردیم شما را با این ابزار کاربردی آشنا کنیم. در حال که کمی با این ابزار و عملکرد اصلی آن آشنا شدید، میتوانید برای توسعه سایت خود وقت بگذارید و به رونق برند یا کسب و کارتان کمک کنید. در این راستا بهتر است از متخصصان و کارشناسان سئو نیز کمک بگیرید.
شرکت دیجیتال مارکتینگ یکتا یکی از بهترین استراتژی نویسان برای استفاده از سرچ کنسول است که از مراحل اولیه راهاندازی وب سایت تا کسب بهترین رتبه در میان موتورهای جستجو کنار شما خواهد بود. همچنین اطلاعات این تیم در حوزه سئو و بهینهسازی سایت شما به روز است.