سئو پزشکی

به زبان ساده آی پی چیست و چه کابردی دارد؟

  1. صفحه اصلی
  2. /
  3. وبلاگ
  4. /
  5. آموزشی
  6. /
  7. به زبان ساده آی…
به زبان ساده آی پی چیست و چه کابردی دارد؟
آی پی چیست

در عصر مدرن امروزی تمام شبکه‌های اینترنتی تا حد زیادی به یکدیگر متصل هستند و افرادی که از انواع اتصالات آنلاین استفاده می‌کنند، به طور حتم کلمه آی پی زیاد به گوششان خورده است. به طور معمول شما در مکالمات مربوط به فناوری، شبکه و اینترنت این اصطلاح را زیاد شنیده‌اید اما شاید به طور دقیق از مفهوم و معنای آن باخبر نباشید.

 بسیاری از افراد بر این تصور هستند که آی پی تا حدودی شبیه به وای فای یا وی پی ان است اما تا حد زیادی فنی‌تر محسوب می‌شود. در صورتی که بتوانید به درک درستی از کلمه آی پی برسید، کاربردهای مختلف آن را نیز بهتر درک خواهید کرد. در این راهنما به طور مفصل در مورد IP و نحوه تشخیص آن صحبت می‌کنیم. با ما همراه باشید.

بررسی مفهوم آی پی

کلمه IP در واقع مخفف کلمه انگلیسی Internet Protocol است و مجموعه‌ای از قوانین را شامل می‌شود که نحوه ارسال و دریافت داده‌ها از طریق اینترنت را بر عهده دارند. شما برای درک راحت‌تر می‌توانید آی پی را کد پستی اینترنتی در نظر بگیرید.

همان‌طور که هر خانه و دفتر کاری دارای یک آدرس منحصر به فرد و کد پستی برای دریافت نامه است، هر دستگاه متصل به اینترنت نیز دارای یک آدرس آی پی خواهد بود. این آدرس امکان ارسال و دریافت داده‌ها را امکان‌پذیر می‌کند.

آشنایی با انواع آدرس آی پی

آدرس آی پی به طور معمول دارای 2 نوع مختلف است که در ادامه این بخش آنها را معرفی می‌کنیم:

  • IPv4: نسخه قدیمی‌تر آدرس آی پی است که 4 مجموعه عددی جدا شده با نقطه را شامل می‌شود. این نوع آی پی حدود 4.3 میلیارد آدرس منحصر به فرد را در خود جای داده که در روزهای اولیه روی کار آمدن اینترنت کافی به نظر می‌رسید. با انفجار دستگاه‌های متصل به اینترنت، این آدرس با کمبود شدید مواجه شد.
  • IPv6: برای حل مشکل محدودیت آی پی قدیمی، این نوع آی پی با قالبی طولانی‌تر و هشت گروه از اعداد هگزا دسیمال جدا شده با 2 نقطه روی کار آمد. این نسخه جدید آی پی به میزان قابل توجهی تعداد آدرس‌های موجود را افزایش داد و توانست تعداد فزاینده‌ای از دستگاه‌های متصل به اینترنت را در خود جای دهد.

معرفی آی پی متغیر و ثابت

انواع مختلف آدرس آی پی

آی پی‌ها مجموعه بزرگی از آدرس‌ها هستند که هر یک از مجموعه‌های بزرگ آنها به یک کشور تعلق دارد. البته این آدرس‌ها در میان کشورهای مختلف جابجا می‌شوند. بنابراین کاربران با هر بار استفاده و روشن کردن دستگاه خود و بعد از اتصال به اینترنت به یکی از این آی پی‌ها وصل می‌شوند.

در ادامه که شما اینترنت خود را قطع می‌کنید، کاربر دیگری ممکن است به آی پی قبلی شما وصل شود؛ زیرا این نوع آی پی‌ها متغیر هستند. آی پی‌های متغیر به صرفه‌جویی در هزینه‌های مربوط به ISP کمک می‌کنند. در واقع جابجایی این آی پی‌ها متغیر به طور خودکار انجام می‌شود.

در مقابل آی پی ثابت هرگز تغییر نمی‌کند و همیشه به یک دستگاه اختصاص دارد. در صورتی که به دنبال یک آی پی ثابت هستید باید آن را سفارش دهید تا در دسترس شما قرار گیرد. خبر خوب اینکه کمتر کسب و کاری به آی پی ثابت نیاز دارد اما در صورتی که سرور خود را به عنوان هاست در نظر دارید، باید از یک آی پی ثابت استفاده کنید.

همچنین اگر قصد دارید از وی پی ان استفاده کنید، بهتر است وی پی ان‌هایی را انتخاب کنید که آی پی اختصاصی و ثابت دارند. آی پی ثابت مزایای زیادی دارد و شرایطی ایجاد می‌کند که دستگاه‌های دیگر خیلی بتوانند این آی پی‌ها را در اینترنت بیابند.

آشنایی با آی پی اشتراکی

در صورتی که وب سایت شما از سرویس هاست مشترک استفاده می‌کند، آی پی تعیین شده برای آن نیز اشتراکی خواهد بود. همان‌طور که از نام این نوع هاست و آی پی مشخص است، در هاست‌های اشتراکی چندین هاست بر روی یک سرور قرار دارند.

همچنین هاست‌ها از آی پی سرور اشتراکی استفاده می‌کنند. در نظر آی پی به دست آمده و تعیین شده برای آنها اشتراکی خواهد بود. فراموش نکنید با توجه به موقعیت جغرافیایی سروری و کشوری که سرور در آن قرار گرفته است، آی پی هاست‌ها نیز مرتبط به همان کشور خواهد بود.

نحوه نمایش آدرس آی پی

آدرس آی پی مجموعه‌ای از اعداد است که نقاطی آنها را از یکدیگر جدا خواهد کرد. به طور معمول این مجموع اعداد از 4 عدد تشکیل می‌شوند. در نظر داشته باشید اعداد حاضر در این مجموعه‌ها می‌تواند از بین 0 تا 255 متغیر باشد، پس بازه آی پی‌ها از 0.0.0.0 تا 255.255.255.255 خواهد بود.

آدرس‌های آی پی توسط یک شرکت اینترنتی انتخاب و تعیین می‌شوند تا نام‌ها و اعداد خاصی را در خود جای دهند.

اهمیت آدرس آی پی

جستجو و تشخیص آدرس آی پی

با کمک این آدرس، شما می‌توانید دستگاه‌های مختلف را بشناسید. به عبارت دیگر یکی از وظایف اصلی آدرس آی پی شناسایی دستگاه‌های موجود در شبکه است. هنگامی که به اینترنت متصل می‌شوید، ارائه‌دهنده خدمات اینترنت یک آدرس آی پی به شما اختصاص می‌دهد که به دستگاه‌های دیگر اعلام می‌کند تا اطلاعات را به کجا ارسال کنند.

همچنین برای تسهیل ارتباطات نیز از همین آدرس استفاده می‌شود. آدرس‌های آی پی ارتباط بین دستگاه‌ها را امکان‌پذیر می‌کند. هنگامی که ایمیلی ارسال می‌کنید یا به یک وب سایت دسترسی می‌یابید، دستگاه شما بسته‌های داده را از طریق اینترنت ارسال می‌کند که هر کدام حاوی آدرس آی پی مقصد هستند.

این روند تضمین می‌کند که اطلاعات شما به نقطه پایانی صحیح دست می‌یابند. در نظر داشته باشید ردیابی موقعیت مکانی نیز از دیگر وظایف مهم آی پی است. آدرس‌های آی پی می‌توانند اطلاعات جغرافیایی یک دستگاه را نشان دهند.

با اینکه اطلاعات به دست آمده از آی پی دقیق نیست اما یک مکان تقریبی براساس شناسه‌های منطقه‌ای ارائه داده می‌شود. به همین دلیل است که احتمال دارد محتوای محلی یا تبلیغات متناسب با منطقه جغرافیایی خود را ببینید.

موارد استفاده از آدرس آی پی

وقتی URL را در مرورگر خود تایپ می‌کنید، در واقع آدرس خوانا برای انسان‌ها با استفاده از سیستم نام دامنه به یک آدرس آی پی ترجمه می‌شود. این فرآیند شرایطی ایجاد می‌کند تا مرورگر شما بتواند سرور صحیح را بیابد و صفحه وبی که قصد بازدید از آن را دارید، بازیابی ‌شود. برخی دیگر از موارد کاربردی آی پی را در ادامه شرح می‌دهیم:

  • بازی آنلاین: در بازی‌های آنلاین دستگاه‌های بازیکنان با استفاده از آدرس‌های آی پی با سرورهای بازی ارتباط برقرار می‌کنند. این روند امکان تعامل بی‌درنگ بین بازیکنان و محیط بازی را فراهم می‌کند که برای تجربه‌ بازی‌های چند نفره ضروری است.
  • خدمات VoIP: فناوری‌هایی همانند اسکایپ و زوم از آدرس‌های آی پی برای انتقال داده‌های صوتی از طریق اینترنت استفاده می‌کنند. این سرویس‌ها به جای تکیه بر خطوط تلفن سنتی، سیگنال‌های صورتی را به بسته‌های داده تبدیل می‌کنند. این بسته‌ها نیز از طریق اینترنت به دستگاه گیرنده منتقل می‌شوند.
  • دسترسی از راه دور: آدرس‌های آی پی نقش مهمی در فناوری‌های دسترسی از راه دور همانند شبکه‌های خصوصی مجازی یا وی پی ان‌ها بازی می‌کنند. با پنهان کردن آدرس آی پی واقعی خود، یک وی پی ان به شما امکان می‌دهد به طور ایمن و ناشناس به اینترنت متصل شوید و از داده‌های خود در برابر چشمان کنجکاو محافظت کنید.

ابزارهای تشخیص و شناسایی آی پی

برای تشخیص و شناسایی آی پی هر دستگاه سخت‌افزاری روش‌های مختلفی وجود دارد و شما می‌توانید از ابزارهای متنوعی برای شناسایی آی پی استفاده کنید. در بخش‌های بعدی برخی از محبوب‌ترین و کارآمدترین ابزارهای شناسایی آی پی را معرفی می‌کنیم.

ابزار خط دستور یا Command Line Tool

یکی از ساده‌ترین و در دسترس‌ترین فعالیت‌های ابزار خط دستور، روش پینگ است که نحوه دسترسی هاست را درون شبکه بررسی می‌کند و می‌تواند آدرس آی پی را نیز تشخیص دهد. با پینگ کردن نام یک دامنه می‌توانید آی پی مربوطه را در پاسخ مشاهده کنید.

ابزار Traceroute

این ابزار مسیری که داده‌ها برای رسیدن به یک آدرس آی پی خاص طی می‌کنند را ردیابی می‌کند و تمام حرکات انجام شده در طول مسیر را شناسایی خواهد کرد. این ابزار می‌تواند به تشخیص مشکلات شبکه یا درک نحوه جریان داده‌ها از طریق اینترنت نیز کمک کند.

ابزار اسکن شبکه

برای کاربران پیشرفته‌تر، ابزار اسکن شبکه می‌تواند به شناسایی همه دستگاه‌های متصل به یک شبکه محلی کمک کند. برخی از این ابزارهای محبوب را در ادامه معرفی می‌کنیم:

  • ابزار Nmap: ابزار قدرتمند اسکن شبکه که می‌تواند هاست‌ها و سرویس‌ها را در شبکه کشف کند و اطلاعات دقیقی در مورد آدرس‌های آی پی و دستگاه‌های مرتبط با آنها ارائه دهد.
  • ابزار Angry IP Scanner: ابزاری کاربرپسند که آدرس‌های آی پی و پورت‌ها را اسکن می‌کند. همچنین بینش سریعی در مورد اینکه کدام دستگاه‌ها در شبکه شما فعال هستند را در اختیارتان قرار می‌دهد.

جستجوی آنلاین برای تشخیص آی پی

موقعیت جغرافیایی آدرس آی پی

علاوه بر ابزارهای کارآمد که برای تشخیص و شناسایی آی پی استفاده می‌شوند. چندین وب سایت نیز می‌توانند به شما در شناسایی آدرس‌های آی پی و جمع‌آوری اطلاعات در مورد آنها کمک کنند. برخی از این وب سایت‌ها برای شناسایی آنلاین آی پی را معرفی می‌کنیم:

  • سایت com: این سایت آدرس آی پی عمومی شما را نشان می‌دهد و جزئیات مربوط به مکان، ISP یا اینکه آیا برای فعالیت مشکوک انتخاب شده است را ارائه خواهد داد.
  • سایت io : ابزاری جامع که نه تنها آدرس آی پی شما را نشان می‌دهد بلکه داده‌های موقعیت جغرافیایی، اطلاعات شبکه و سایر توضیحات را نیز ارائه می‌دهد.
  • سایت آی پی‌های جغرافیایی: این سایت‌ها نیز اطلاعاتی در مورد داده‌های آی پی‌های مختلف فراهم می‌کنند.

شناسایی آی پی خصوصی

در بخش‌های قبلی نیز گفتیم که دستگاه‌های سخت‌افزاری دارای 2 آدرس آی پی عمومی و خصوصی هستند. آی پی خصوصی در واقع آدرسی است که مودم مورد نظر برای دستگاه شما انتخاب می‌کند. در نظر داشته باشید اگر با گوشی تلفن و لپ تاپ خود به مودم وصل شوید، هر یک از دستگاه‌های شما آی پی خصوصی مجزایی خواهد داشت. برای اینکه بتوانید آدرس خصوصی دستگاه خود را تشخیص دهید، مراحل زیر را پیش برید:

  • به منظور تشخیص آی پی خصوصی سیستم ویندوز خود باید در ابزار خط دستور کلمه Ipconfig را وارد کنید.
  • به منظور تشخیص آی پی خصوصی خود در دستگاه مک باید کلمه ذکر شده را در ترمینال وارد کنید.

ناگفته نماند روش‌های دیگر نیز برای تشخیص آی پی خصوصی دستگاه شما وجود دارند. برای مثال می‌توانید از طریق CMD اقدام کنید. به هر حال پیدا کردن آی پی خصوصی کار خیلی سختی نیست اما به دانش و آگاهی کافی نیاز دارد.

شناسایی آی پی عمومی

برای پیدا کردن آی پی عمومی می‌توانید از وب سایت‌های آنلاینی که در بخش‌های قبلی معرفی کردیم کمک بگیرید. آدرسی که در این سایت‌ها یافت می‌کنید، در واقع آدرس عمومی شما در تمام شبکه‌های اینترنتی جهانی است. می‌توان گفت آدرس عمومی آی پی شما قابل استفاده در شبکه‌های محلی نیست.

سخن آخر

در این مطلب سعی کردیم شما را با مفهوم آی پی، کاربردهای آن و نحوه تشخیص این آدرس آشنا کنیم. درک آدرس‌های آی پی در جهت‌یابی دنیای دیجیتال امری ضروری است. آی پی در موارد مختلفی از شناسایی دستگاه‌ها تا تسهیل ارتباطات به منظور اتصال و تعامل آنلاین نقش مهمی دارد. شما برای شناسایی و تشخیص این آدرس‌ها می‌توانید از ابزارهای مختلفی استفاده کنید.

در صورتی که به اطلاعات بیشتری در مورد آی پی سایت خود نیاز دارید یا اینکه برای سئو سایت پزشکی و خدمات دیجیتال مارکتینگ به کمک و راهنمایی دقیق‌تری نیاز دارید، می‌توانید از تیم متخصص شرکت دیجیتال مارکتینگ یکتا بخواهید شما را در این زمینه‌ها یاری کنند. این تیم در تمام زمینه‌های مربوط به طراحی سایت و سئو انواع وب سایت‌ها تخصص و تجربه زیادی کسب کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *