سئو پزشکی

انواع ارورهای سایت و دلایل آن

  1. صفحه اصلی
  2. /
  3. وبلاگ
  4. /
  5. آموزشی
  6. /
  7. انواع ارورهای سایت و…
انواع ارورهای سایت و دلایل آن
انواع ارورهای سایت و دلایل آن

 

در روند دیجیتالی امروزی، وب سایت‌ها چهره و ویترینی از انواع کسب و کارها محسوب می‌شوند و بستری از خلاقیت به منظور انتقال داده‌ها خواهند بود. با وجود تمام مزیت‌هایی که وب سایت‌ها دارند، طراحی پیچیده آنها گاهی با خطاهای مختلفی همراه است که شاید تجربه کاربر را مختل کند و بر روی عملکرد کلی سایت تاثیر منفی بگذارد. این خطاها از اختلالات جزئی گرفته تا موانع بزرگ را شامل می‌شوند و از دلایل ناامیدی کاربران یا آسیب زدن به اعتبار یک برند خواهند بود.

تصور کنید در یک وب سایت در حال گشت و گذار هستید که به طور ناگهانی یک پیام مرموز یا یک صفحه خالی در مقابل شما ظاهر می‌شود. این سناریویی است که بسیاری از ما با آن روبرو شده‌ایم و اغلب به فکر فرو رفته‌ایم که چه اتفاقی رخ داده است؟ در این مطلب به طور مفصل در مورد انواع ارورهای سایت و دلایل بروز آنها توضیح می‌دهیم.

 

خطاهای HTTP، دروازه‌ای به سردرگمی

خطاهای اچ تی تی پی توسط وب سرور در پاسخ درخواست کاربر ایجاد می‌شوند و در واقع درخواست کاربر یا بازدیدکننده یک وب سایت را رد می‌کنند. این خطاها به طور معمول نشان‌دهنده ایجاد یک اشتباه در روند سرچ موضوع است. رایج‌ترین خطاهای HTTP عبارت هستند از:

  • 404 یافت نشد: دلیل بروز این خطا اغلب لینک شکسته است. زمانی که صفحه‌ای بدون تغییر مسیر مناسب حذف یا منتقل می‌شود، این خطا رخ می‌دهد.
  • 500 خطای سرور داخلی: دلیل مشاهده خطای 500 پیکربندی نادرست سرور است. برای مثال مشکلات نرم‌افزاری سرور می‌توانند به این خطا منجر شوند.
  • 403 ممنوع: این نوع خطا نشان‌دهنده محدودیت است و نشان می‌دهد که سرور درخواست را درک می‌کند اما از تایید آن خودداری خواهد کرد؛ زیرا در تنظیمات سرور مشکلاتی وجود دارد.
  • 301 به طور دائم منتقل شد: همان‌طور که از نام این ارور مشخص است، صفحه یک وب سایت منتقل شده و در آدرس مورد نظر وجود ندارد.

ارورهای رایج وب سایت

وب سایت‌ها گاهی با ارورهایی مواجه می‌شوند که تجربه کاربر را مختل می‌کنند. علاوه بر ارورهای مربوط به اچ تی تی پی، ارورهای دیگری نیز در سایت قابل مشاهده هستند که آنها را در ادامه شرح می‌دهیم:

  • ارور 302 پیدا: این خطا نشان می‌دهد که منبع وب سایت سرچ شده به طور موقت در یک URL دیگر قرار دارد. به هنگام رفع ایرادات و حفظ موقعیت یک وب سایت این ارور موقت رخ می‌دهد. گاهی اوقات کاربران به نسخه‌های مختلف از یک صفحه هدایت می‌شوند.
  • ارور 400: این خطا نشان می‌دهد که سرور به دلیل خطای مشتری نمی‌تواند درخواست را پردازش کند. دلیل بروز این ارور استفاده از فرمت نادرست درخواست است. صفحه‌هایی که با استانداردهای تایید شده مطابقت ندارند، به طور معمول با این ارور همراه هستند.
  • ارور 408: این خطا موقعی رخ می‌دهد که زمان سرور برای ارسال درخواست از سوی مشتری تمام می‌شود. اتصال کند اینترنت شاید باعث شود ارسال داده خیلی طول بکشد. همچنین اگر سرور خیلی شلوغ باشد و نتواند درخواست‌ها را به موقع پردازش کند، این ارور رخ می‌دهد.
  • ارور 429: زمانی که کاربر در یک بازه زمانی معین درخواست‌های زیادی ارسال کند، این ارور رخ می‌دهد. در واقع به منظور جلوگیری از خطرات احتمالی، سرورها تعداد درخواست‌ها را محدود می‌کنند. به دلیل فعالیت ربات، اسکریپت‌های خودکار شاید سرور را از درخواست‌های مختلف پر کنند.

ارورهای غیر رایج وب سایت‌ها و دلایل آنها

در حالی که کاربران بیشتر با کدهای معمول HTTP همانند 404 و 500 آشنا هستند، چندین ارور غیر رایج دیگر نیز در وب سایت‌ها رخ می‌دهند و بر تعاملات کاربران با وب سایت تاثیر دارند. درک این کدهای غیررایج برای صاحبان وب سایت‌ها بسیار مفید است. برخی از آنها را در ادامه شرح می‌دهیم:

  • ارور 425: این کد وضعیتی را نشان می‌دهد که سرور به قبول ریسک پردازش درخواست کاربر مایل نیست. این ارور در واقع ابراز می‌کند که پروتکل‌های درخواست مورد نظر باید قبل از انتقال داده بررسی شوند.
  • ارور 431: زمانی که سرور از پردازش یک درخواست خودداری کند این ارور رخ می‌دهد. کوکی‌های بزرگ و بیش از حد می‌توانند محدودیت‌های سرور را افزایش دهند. همچنین یو آر ال بسیار طولانی نیز از دیگر دلایل بروز این ارور است.
  • ارور 450: این ارور نشان می‌دهد که درخواست به دلیل کنترل والدین مسدود شده است. البته این خطا یک کد رسمی در وضعیت HTTP نیست اما توسط برخی از سرورهای مایکروسافت قابل مشاهده بوده و محدودیت را نشان می‌دهد.
  • ارور 511: این کد خطا نیز بیان می‌کند که کاربر برای دسترسی به شبکه مورد نظر به احراز هویت نیاز دارد. خطای 511 در شبکه‌های عمومی وای فای قبل از اعطای دسترسی رخ می‌دهد. در برخی از سرورها نیز احراز هویت برای مسیریابی ترافیک ضروری است.
  • ارور 509: با بروز این ارور می‌توان فهمید که سرور از حد مجاز پهنای باند خود فراتر رفته است. این خطا نیز کد رسمی وضعیت اچ تی تی پی نیست اما به طور معمول توسط میزبان‌های وب برای نشان دادن مشکلات پهنای باند استفاده می‌شوند.افزایش ناگهانی ترافیک نیز به بروز این ارور منجر می‌شود.
  • ارور 444: این کد نشان می‌دهد که سرور بدون ارسال هیچ پاسخی به درخواست کاربر، اتصال را به طور کامل بسته است.

چطور ارور سایت را برطرف کنیم؟

رفع ارورهای سایت به یک استراتژی مشخص و سیستمیک نیاز دارد. به طوری که باید عیب‌ها و مشکلات مربوط به این ارورها شناسایی شوند و سپس برای رفع آنها دست به کار شد. در قدم اول باید پیام‌های مربوط به هر ارور را بررسی کنید.

به عبارت دیگر باید به پیام‌های ارور نمایش داده شده در وب سایت توجه داشته باشید. بیشترین پیام‌های رایج 404 و 500 هستند. سپس از ابزارهای توسعه‌دهنده مرورگر استفاده کنید تا خطاهای مربوط به سرچ کنسول گوگل یا مشکلات شبکه شما قابل مشاهده باشند.

در ادامه نیز باید از این ابزارها برای شناسایی دقیق مشکلات و ارورهای سایت خود استفاده کنید. در نظر داشته باشید هر یک از ارورها به شکل متفاوتی رفع می‌شوند.

برخی از ارورها به کش سایت مرتبط هستند، به طوری که با پاک کردن کش و حافظه پنهان سرور خود می‌توانید این ارورها را نیز رفع کنید. در بخش‌های بعد روش‌های رفع ارورهای رایج سایت را به طور خلاصه شرح می‌دهیم.

رفع خطای 404

این خطا زمانی رخ می‌دهد که صفحه‌ای با مشخصات سرچ شده یافت نمی‌شود. برای رفع ارور 404 باید املای صحیح URL وب سایت خود را چک کنید و از وجود صفحه‌ای به این نام و نشان مطمئن شوید. همچنین قالب‌بندی یو ار ال را بررسی کنید تا از صحیح بودن آن اطمینان یابید.

یکی از روش‌های رفع مشکل مربوط به خطای 404 طراحی یک صفحه با همین ارور است تا کاربران و بازدیدکنندگان را به صفحه اصلی هدایت کند. همچنین تنظیم لینکی که کاربران را از یو آر ال قدیمی به آدرس جدید هدایت کند نیز ایده کارآمد و مفیدی برای رفع این ارور سایت است.

در نهایت اینکه شما باید لینک‌های داخلی وب سایت خود را به طور منظم به روزرسانی کنید. لینک‌هایی که در سایت شما به صفحه گم‌شده یا خراب منتهی می‌شوند را بیابید و آنها را به طور کامل به روزرسانی کنید.

رفع خطای 500

این خطا که به مشکلی در سرور داخلی اشاره دارد، در واقع برای سرور قابل تشخیص نخواهد بود. به عبارت دیگر سرور نمی‌تواند منشا این ارور را تشخیص دهد. از این رو برای رفع ارور 500 باید گزارش‌های کلی سرور را به طور دقیق بررسی کنید.

گزارش‌های خطای 500 مربوط به سرور داخلی پیام‌های اختصاصی را در اختیار شما قرار می‌دهد که با کمک آنها می‌توانید دلیل اصلی بروز این ارور را بفهمید. در ضمن باید نوع فایل‌های بارگذاری شده در سایت را بررسی کنید تا از تنظیمات صحیح آنها مطمئن شوید.

پیکربندی نادرست در فایل‌ها می‌تواند این خطا را به همراه داشته باشد. از این رو بعد از تشخیص مشکلات مربوط به تنظیمات و پیکربندی، آنها را بازنشانی کرده و دستورالعمل‌های نادرست را نیز تحت بررسی قرار دهید.

حتی با غیرفعال کردن پلاگین‌ها نیز می‌توانید این خطا را رفع کنید. البته باید به طور موقت افزونه‌های مورد نظر را غیرفعال کنید تا بتوانید مقصر اصلی بروز ارور 500 را در وب سایت خود بیابید.

رفع ارور 403

یکی دیگر از ارورهای رایج در وب سایت، خطای 403 است که نشان می‌دهد سرور سایت از انجام یک درخواست خودداری می‌کند. برای رفع این ارور باید مطمئن شوید که فایل‌های بارگذاری شده از تنظیمات درستی برخوردار هستند.

مالکیت فایل‌ها نیز درون وب سایت از اهمیت بالایی برخوردار است؛ زیرا گاهی این ارور به خط فرمان و مالکیت فایل‌های درون وب سایت اشاره دارد. قوانین وب سایت خود را تحت بررسی قرار دهید و مطمئن شوید که هیچ قانون یا شرایطی ایجاد نشده که دسترسی به فایل‌های خاصی را مسدود کند.

در نظر داشته باشید رفع ارورهای وب سایت تا حد زیادی به شانس و آگاهی تخصصی نیاز دارد. بدین ترتیب اگر در این حوزه فعالیت و سابقه بالایی ندارید، از افراد حرفه‌ای و ماهر بخواهید ارورهای درون وب سایت را تشخیص داده و برای رفع آنها دست به کار شوند.

رفع خطای 401

در قسمت‌های قبلی توضیح دادیم که خطای 401 به احراز هویت ضروری و ناموفق اشاره دارد. در صورت مشاهده این خطا، کاربر باید از صحت نام کاربری و رمز عبور که وارد کرده است مطمئن شود. همچنین ممکن است سایت شما در مناطق خاصی حفاظت شده باشد و بازدیدکنندگان با این ارور مواجه شوند.

برای رفع این ارور باید فایل‌های پیکربندی سرور را به منظور تنظیمات صحیح روند احراز هویت تحت بررسی قرار دهید. همچنین پاک کردن کش مرورگر نیز می‌تواند تا حد زیادی موثر باشد؛ زیرا با حذف حافظه پنهان و کوکی‌های وب سایت هر گونه نشانه مربوط به احراز هویت قدیمی پاک می‌شود و کاربران راحت‌تر می‌توانند اطلاعات جدید خود را بدون هیچ دردسری وارد کنند.

رفع خطای 408

این خطا نیز زمانی رخ می‌دهد که زمان انتظار سرور برای بررسی یک درخواست تمام شود. برای رفع این ارور، باید بار سرور را بررسی کنید. باید مطمئن شوید که سرور با درخواست‌های بیش از حد بارگذاری نشده باشد. اجرای برخی از درخواست‌ها به طور معمول با تاخیر زیادی همراه خواهد بود.

بهینه‌سازی کد نیز از دیگر روش‌های رفع خطای 408 است. با بررسی و بهینه‌سازی اسکریپت، زمان صرف شده برای پردازش درخواست‌ها نیز کاهش می‌یابد. شما برای رفع ارور 408 باید تنظیمات مربوط به مهلت زمانی را تغییر دهید و زمان انجام درخواست را بیشتر کنید.

در صورت لزوم تنظیمات زمان پایان سرور را در فایل‌های پیکربندی تنظیم کنید تا در زمان اجرای درخواست کاربر با محدودیت زمانی روبرو نشوید و ارور ذکر شده نیز به طور کامل رفع شود.

رفع ارور 502

این ارور نشان‌دهنده دریافت پاسخ نامعتبری از یک سرور دیگر است. برای رفع این عارضه و ارور نیز باید پیکربندی سرور را بررسی کنید. در واقع باید بررسی‌های زیادی انجام دهید تا مطمئن شوید که تنظیمات سرور صحیح است و سرور در دسترس کاربران قرار دارد.

با راه‌اندازی مجدد سرور نیز می‌توان ارور 502 را رفع کرد. گاهی اوقات راه‌اندازی مجدد وب سرور مشکلات موقت را حل می‌کند. حتی بررسی تنظیمات فایروال نیز ایده خوبی برای رفع ارور 502 است. طی این فرآیند مطمئن می‌شوید که تنظیمات فایروال درخواست‌های قانونی و درست را مسدود نمی‌کنند.

سخن آخر

خطاها و ارورهای وب سایت منبع اصلی ناامیدی کاربران و صاحبان وب سایت‌ها هستند. با درک انواع ارورهای سایت و دلایل آنها می‌توانید راه‌حل‌های بالقوه‌ای برای رفع این ارورها تعبیه و طراحی کنید. با رفع تمام خطاهای سایت کاربران شما یک تجربه آنلاین بی‌نقص خواهند داشت.

البته برای برطرف کردن ارورهای سایت به کمک افراد متخصص نیاز دارید تا این در حوزه شما را راهنمایی کنند. شرکت دیجیتال مارکتینگ یکتا یکی از همین تیم‌های متخصص در حوزه طراحی وب سایت و سئو سایت پزشکی یا رفع ارورهای مختلف است. با انتخاب این تیم می‌توانید از خدمات بی‌نظیر آنها نهایت بهره را ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *