بدون شک میدانید که محتوا تاثیر بسزایی بر روی کیفیت سایت شما دارد، بنابراین شما باید تا حد امکان از محتواهای باکیفیت، بینقص، کاربرپسند و بهینهشده در وب سایت خود استفاده کنید. شاید با محتوای بهینهشده و تاثیر آن بر روی درصد بازدید سایت آشنا نباشید اما این مورد را باید جدی بگیرید؛ زیرا بر روی رنکینگ صفحات وب سایت شما تاثیر زیادی دارد. الگوریتمهای گوگل به طور دائم در حال تکامل و تغییر هستند، بنابراین شما نیز باید سئو سایت خود را جدی بگیرید. هر چه بیشتر بر روی سئو سایتتان تمرکز کنید، به طور حتم نتایج بهتری دریافت خواهید کرد. البته این روند کمی دشوار است و با پیچیدگیهای زیادی همراه خواهد بود. به هر حال یکی از اصلیترین عواملی که بر روی رتبه سایت شما موثر است، بهینهسازی محتوا نام دارد. با ما همراه باشید تا بیشتر با این مفهوم و اهمیت آن بر روی کیفیت سایت آشنا شوید.
منظور از بهینهسازی محتوا چیست؟
بهینهسازی محتوا به جذابیت بیشتر محتوای وب سایت شما برای موتورهای جستجو و کاربران کمک میکند. شما برای اینکه محتوای خود را بهینه کنید، روشهای مختلفی پیش روی خود خواهید داشت. در این بخش برخی از روشهای عمومی و موثر برای بهینهسازی محتوا را ذکر میکنیم:
- طراحی و تهیه محتوای جذاب و باکیفیت
- اضافه کردن کلمات کلیدی
- انتخاب هدف مطابق با جستجوی کاربر
- انتخاب یک عنوان متا بهینه
- نگارش بهترین متا و URL ممکن
- ساختاربندی محتوا با بهترین سرفصلها
- قالببندی صحیح محتوا
- افزودن لینکهای داخلی و خارجی مرتبط
- افزودن محتوای بصری همانند تصاویر، ویدئو و غیره
- بهبود تجربه کاربری
- ارتقا تعامل با کاربران
- رفع مشکلات فنی سئو
- بهبود خوانایی
- در نظر گرفتن یک کال تو اکشن مناسب
7 توصیه مهم برای بهینه کردن محتوا به منظور رنکینگ
بهینه کردن محتوا نیز همانند روند سئو سایت فروشگاهی، شرکتی و حتی پزشکی فرآیند پیچیدهای دارد. در واقع شما برای بهینه کردن سایت خود باید فعالیتهای متنوع زیادی انجام دهید. همچنین باید محتوا خود را از جهات مختلف بررسی کنید و آن را از نظر سئو نیز تحت نظارت خود قرار دهید.
از آنجایی که بهینه کردن و سئو محتوا روند دشواری دارد، اگر طبق اصول مشخص پیش نروید، ممکن است خیلی راحت سرنخ بهینه کردن سایت را نیز از دست بدهید و از مسیر اصلی خود خارج شوید. برای اینکه کاربران و مخاطبان سایت شما بیشتر شوند، باید محتوای خود را بهینهسازی کنید. در بخشهای بعدی 7 مورد از اصلیترین توصیهها و نکات مربوط به بهینه کردن محتوا را توضیح میدهیم.
کلمه کلیدی مرتبط را سرچ کنید
بهینهسازی کلمات کلیدی باعث میشود که محتوای شما در نتایج جستجو به راحتی پیدا شوند. محتوای بهینه شده به شما کمک میکند تا از رقبای خود پیشی بگیرید. توصیه میکنیم کلمات کلیدی و عباراتی که مخاطبان شما در گوگل جستجو میکنند را هدف قرار دهید.
در مرحله بعد با افزودن کلمه کلیدی مورد نظر خود در عنوان متا، توضیحات متا، یو آر ال، عنوانهای فرعی و بدنه اصلی آن، محتوای خود را برای سئو بهینه کنید. با این وجود نباید کلمات کلیدی را خیلی در محتوای خود به کار برید یا آن را به محتوا تحمیل کنید.
برای انتخاب و پیدا کردن کلمات کلیدی مرتبط میتوانید از ابزارهای رایگان استفاده کنید. بهتر است کلمات کلیدی خود را در محلهایی قرار دهید که منطقی به نظر میرسد. برای انتخاب کلمات کلیدی نیز میتوانید از فاکتورهای حاضر و فعال کمک بگیرید. برخی از این فاکتورها را در زیر نام میبریم:
- حجم و میزان جستجوی کلمات کلیدی
- سختی کلمه کلیدی
- میزان ترند آن
- نوع کلمه کلیدی
هدف جستجو مخاطبان را بشناسید
این مورد نیز یکی از عوامل حیاتی برای رتبهبندی سایت و بهینهسازی محتوا است. موتورهای جستجو به طور معمول مرتبطترین نتیجه را به منظور پاسخدهی به نیاز کاربران در اختیار آنها قرار میدهند. اگر محتوای شما با هدف جستجوی کاربر مطابقت نداشته باشد بدون شک سایت شما رتبه خوبی دریافت نمیکند.
به همین دلیل داشتن محتوایی مطابق با هدف جستجوی کاربران امری ضروری تلقی میشود. روشهای مختلفی برای تشخیص هدف جستجو وجود دارند.
تایتل تگها را بهینهسازی کنید
تگها عنوان تیترهای قابل کلیکی هستند که در نتایج جستجو ظاهر میشوند. تایتل تگها همان مواردی هستند که کاربران در ابتدا آنها را مشاهده میکنند تا در ادامه بتوانند بر روی نتیجه مورد نظر خود کلیک کنند. از این رو تعبیه کردن عنوانی جذاب امری ضروری به حساب میآید تا شما بتوانید هدف کاربران را برآورده کنید.
انتخاب یک متا تایتل نامناسب میتواند تمامی تلاشهای سئو شما را زیر سوال ببرد. بهترین روشها برای بهینهسازی متا تایتلها را در زیر ذکر میکنیم:
- با کمک ابزارهای رایگان عناوین مورد نظر خود را تجزیه و تحلیل کنید
- برای هر صفحه عناوین منحصر به فرد بنویسید
- عناوین تکراری به کار نبرید
- عناوین را بین 40 تا 60 کاراکتر نگهدارید
- کلمه کلیدی خود را وارد کنید تا محتوای شما در نتایج جستجو یافت شود، سایت شما به رتبه خوبی برسد و کلیکها آن نیز افزایش یابد.
- جوری بنویسید که احساسات کاربران برانگیخته شود و درصد احتمال کلیک کردن آنها نیز افزایش یابد.
- کلمات مرتبط معنایی را اضافه کنید. هر چه از اصطلاحات مرتبط بیشتر استفاده کنید، پتانسیل سایت شما برای رتبهبندی بهتر نیز افزایش مییابد.
- در عنوان خود عدد به کار برید؛ زیرا محتوای شما را جذابتر نشان میدهد
- از کال تو اکشن استفاده کنید
توضیحات متا را بهینهسازی کنید
توضیحات متا خلاصهای از صفحهای است که در زیر عنوان متا و طی نتایج جستجو نمایش داده میشود. این توضیح همانند یک تبلیغ برای متقاعد کردن کاربران به منظور کلیک کردن بر روی لینک وب سایت شما است. در نظر داشته باشید توضیحات متا به طور مستقیم بر روی رتبهبندی وب سایت شما در موتورهای جستجو تاثیر نمیگذارد.
در مقابل میتوان گفت این توضیحات بر روی نرخ کلیک تاثیر بسزایی دارد و یکی از عوامل مهم برای رتبهبندی محسوب میشود. نوشتن توضیحات متا قانعکننده امری بسیار مهم است. شما طی این توضیحات به کاربران اطلاع میدهید که صفحه در مورد چیست و آنها را متقاعد میکنید که بر روی لینک وب سایت شما کلیک کنند. برخی از بهترین روشها برای بهینهسازی توضیحات متا عبارت هستند از:
- برای هر صفحه توضیحات متا منحصر به فرد و جداگانهای بنویسید. از نوشتن توضیحات متا تکرار خودداری کنید.
- توضیحات متا را بین 50 تا 160 کاراکتر نگهدارید. بهینه کردن اندازه توضیحات متا صفحه شما را در نتایج موتورهای جستجو به طور کامل نشان میدهد.
- توضیحات متا را براساس کلمه کلیدی مورد نظر بنویسید؛ زیرا کلمه کلیدی باعث میشود محتوای شما در میان سایر سایتها دیده شود، به رتبهبندی خوبی برسد و کلیکهای بیشتری دریافت کند.
- مطابق با هدف جستجو پیش روید. سعی کنید محتوایی دقیق و خلاصه بنویسید و مطمئن شوید که با هدف جستجوی شما مطابقت دارد.
- از نوشتن عبارات نادرست پرهیز کنید؛ زیرا این موضوع میتواند بر روی تلاشهای شما در مورد سئو سایت شرکتی یا فروشگاهیتان تاثیر منفی بگذارد.
- در توضیحات متا از علامت نقل قول استفاده نکنید؛ زیرا گوگل توضیحات متا شما را بعد از علامت نقل قول قطع میکند. بنابراین بهتر است کاراکترهای غیر الفبایی را از توضیحات متا خود حذف کنید.
URL های خود را بهینه کنید
اگر ساختار مناسبی برای یو آر الهای خود در نظر بگیرید، کاربران و موتورهای جستجو صفحه سایت شما را بهتر درک میکنند. به زبان ساده URLها باید کاربرپسند و مرتبط با محتوای شما باشند. بهترین روشها برای ایجاد یو آر الهای مناسب را در زیر نام میبریم:
- برای هر صفحه خود یو آر الی منحصر به فرد بنویسید و از نوشتن یو آر الهای تکراری خودداری کنید.
- از حروف کوچک استفاده کنید؛ زیرا ترکیب حروف بزرگ و کوچک میتواند باعث ایجاد مشکلاتی در محتوای تکراری شود. همچنین URL شما نامرتب به نظر میرسد و برای کاربر تجربه خوبی به همراه ندارد.
- کلمات یو آر الها را با خط تیره از هم جدا کنید تا خوانایی آن بهبود یابد. برای جلوگیری از مشکلات احتمالی در این URLها از نمادها و فضاهای خالی پرهیز کنید.
- URLهای را ساده، مختصر و کوتاه نگهدارید. هر چه یو آر الها کوتاهتر باشند تجربه کاربر بهتر میشود و به خاطر سپردن، خواندن، اشتراکگذاری و استفاده از آن برای تبلیغات آسانتر خواهد بود.
- در URL خود از کلمه کلیدی مرتبط استفاده کنید؛ زیرا کلمات کلیدی باعث میشوند محتوای شما در موتورهای جستجو قابل رویت باشند.
- توصیفی باشد و صفحه را به طور دقیق در یک قالب کوتاه توصیف کند.
- از اضافه کردن اعداد، تاریخ و ماه خودداری کنید
ساختار محتوا را با سرفصلهای موضوعی بهینه کنید
بهینهسازی ساختار محتوا با سرفصلهای موضوعی برای سئو سایت پزشکی، شرکتی و حتی فروشگاهی ضروری و کاربردی است. سرفصلهای مناسب محتوای شما را سازماندهی میکنند، خوانایی آن را بهبود میبخشند، تجربه کاربر را توسعه میدهند و سئو شما را تقویت میکنند.
سرفصلهای متناسب با محتوای شما فواید و مزایای زیادی دارند که در ادامه برخی از آنها را به طور خلاصه ذکر میکنیم:
- ساختار صفحه شما را به طور واضح به نمایش میگذارند
- به کاربران و موتورهای جستجو کمک میکنند تا محتوای شما را بهتر درک کنند
- محتوای شما را سازماندهی میکنند
- خواندن، مرور و هضم محتوا آسانتر میشود
- ارتباط کاربر با محتوا بهبود مییابد
- رتبهبندی وب سایت شما در نتایج موتورهای جستجو توسعه مییابد
- رتبهبندی محتوای شما براساس جستجو کلمه کلیدی بهبود پیدا میکند
- محتوای شما از نظر بصری جذاب میشود
سرفصلهای H1 عنوان صفحه شما را معرفی میکنند و موضوع اصلی را تحت نظر دارند. همچنین موتورهای جستجو برای برچسبهای این سرفصلها ارزش بیشتری قائل هستند. سرفصلهای H2 موضوعات اصلی را که محتوای شما پوشش میدهد را به طور کامل معرفی میکنند.
از این سرفصلها برای سازماندهی محتوای خود در بخشهای مختلف استفاده کنید. همچنین این سرفصلها برای اسکن کردن محتوای شما بسیار کارآمد و مفید هستند. بنابراین کاربران نیز به محتوای شما علاقهمند میشوند؛ زیرا خیلی سریع به نیاز خود دست مییابند.
از لینکهای داخلی و خارجی استفاده کنید
لینکدهی به سایت یکی از عوامل مهم در رتبهبندی صفحه است که تلاشهای شما را در حوزه سئو به جای خوبی میرساند. در بحث سئو تکنیکال 2 نوع لینک وجود دارد که در ادامه آنها را معرفی میکنیم:
- لینک داخلی: این لینکها کاربران را از یک صفحه به صفحه دیگری از سایت شما هدایت میکنند. مزایای این لینکها بسیار زیاد است. برای مثال به موتورهای جستجو کمک میکنند تا سایت شما را مورد بررسی قرار دهند و محتوای شما را راحتتر پیدا کنند. به کاربران نیز کمک میکنند تا محتوای بیشتری در سایت شما بیابند و از خدمات وب سایت شما نهایت بهره را ببرند.
- لینک خارجی: لینکهای خارجی کاربران را از یک صفحه سایت شما به وب سایت دیگری هدایت میکنند. لینک دادن به وب سایتهای معتبر میتواند جزء مزایای اصلی سئو محسوب شود؛ زیرا لینکهای خارجی باکیفیت محتوای شما را ارزشمند نشان میدهد و در جلب اعتماد کاربران موفق خواهد بود. ارتباط افراد را با محتوای شما بهبود میبخشند و اطلاعات مرتبطی را از سایتهای خارجی در اختیار آنها قرار میدهد. همچنین این نوع لینکها به بهبود اعتبار سایت شما نیز کمک میکنند.
سخن آخر
در این راهنما روشهای مختلفی را شرح دادیم که به بهینه کردن محتوا برای رنکینگ وب سایت کمک میکنند. در ضمن شما باید خوانایی محتوای خود را افزایش دهید و طبق اصول اصلی سئو محتوایی ارزشمند منتشر کنید. هر چه بیشتر به اصول سئو و سایر توصیههای ضروری آن پایبند باشید، بدون شک رنکینگ صفحه وب سایت شما نیز افزایش مییابد.
فراموش نکنید، سئو سایت و بهینه کردن محتوا تنها با روشهای ذکر شده در بالا امکانپذیر نیست بلکه شما باید به دانش عمیق و تخصصی تسلط داشته باشید. برای اینکه وب سایت شما رنک بگیرد باید از تیمهای حرفهای سئوکاران کمک و راهنمایی بگیرید. یکی از همین تیمهای متخصص، شرکت دیجیتال مارکتینگ یکتا نام دارد که در حوزه سئو انواع سایتها و بهینه کردن محتوا سابقه و تجربه خوبی کسب کرده است.