با دیجیتالی شدن زندگی روزمره همه ما، دادهها به اساسیترین مسائلی تبدیل شدهاند که برای بازاریابی بهتر همه کسب و کارها موثر هستند. صاحبان فضاهای آنلاین و کسب و کارهای اینترنتی که بر روی وب سایت یا صفحات اجتماعی خود تمرکز دارند، به دنبال روشهایی برای کسب دادههای به روز و توسعه فعالیتهای آنلاین خود هستند. در میان هزاران ابزار موجود برای کسب این دادهها، گوگل ترندز به عنوان یک منبع قدرتمند برای درک علایق و رفتارهای عمومی افراد در نظر گرفته شده است.شاید برایتان سوال شود که گوگل ترندز چیست و چه کاری انجام میدهد.
این ابزار میتواند تعداد دفعاتی که کاربران در مورد موضوعات مختلف جستجو کردهاند را به نمایش بگذارد. در واقع شما میتوانید میزان محبوبیت موضوعات مختلف از دید مخاطبان را تحت بررسی دقیق قرار دهید. برای آشنایی بیشتر با عملکرد و مزایای این ابزار پیشرفته راهنمای زیر را تا انتها بخوانید.
آشنایی با مفهوم گوگل ترندز
گوگل ترندز یک ابزار رایگان آنلاین ارائه شده توسط گوگل است که میزان محبوبیت موضوعات مختلف را براساس میزان جستجوهای مخاطبان و کاربران مورد سنجش قرار میدهد. این ابزار میتواند محبوبیت هر موضوع را در مناطق و زبانهای مختلف تجزیه و تحلیل کند.
با نمایش میزان جستجو برای هر کلمه یا عبارت خاص در یک دوره زمانی مشخص، شما به عنوان صاحب کسب و کار آنلاین و وب سایت میتوانید الگوها و رفتارهای جستجو کاربران را به خوبی شناسایی کنید.
این ابزار آنلاین یک ویژگی مفید در روندهای جستجو است که تعداد دفعاتی که یک عبارت در موتورهای جستجو گوگل سرچ میشود را نسبت به حجم کل جستجوهای سایت در یک دوره زمانی معین را نشان میدهد. همچنین برای تحقیقات مقایسهای کلمات کلیدی میتوان از همین ابزار استفاده کرد.
ویژگیهای کلیدی گوگل ترندز
گوگل ترندز دادههای مرتبط با کلمه کلیدی همانند فهرست حجم سرچ و اطلاعات جغرافیایی در مورد کاربران موتورهای جستجو را ارائه میدهد. با مراجعه به این ابزار و مشاهده جستجوهایی که در حال حاضر روند رو به رشد دارند، میتوانید اطلاعات زیادی کسب کنید. در ادامه ویژگیهای اصلی این ابزار رایگان را به طور خلاصه شرح میدهیم:
- حجم جستجو: گوگل ترندز حجم نسبی جستجوی کلمات کلیدی خاص را در طول زمان مشخصی نمایش میدهد و به شما کمک میکند تا نوسان مربوط به علاقه کاربران را تحت بررسی قرار دهید.
- تحلیل مقایسهای: با این ابزار میتوان محبوبیت عباراتی که به طور متعدد جستجو شدهاند را با هم مقایسه کرد تا به این درک رسید که کدام یک بیشترین میزان سرچ را داشته است.
- ارائه اطلاعات جغرافیایی: گوگل ترندز اطلاعاتی را در مورد جایی که جستجو بیشترین محبوبیت را داشته ارائه میدهد و علایق و تفاوتهای مناطق جغرافیایی را تحلیل میکند.
- بررسی جستجوهای پرطرفدار: Google Trends جستجوهای پرطرفدار فعلی را به نمایش میگذارد و اطلاعاتی فوری از موضوعاتی که در زمان معین مورد توجه قرار گرفتهاند را ارائه میدهد.
- بررسی دادهها براساس تاریخ: شما میتوانید از این طریق به دادههای مختلف از سال 2004 تا به امروز دسترسی پیدا کنید و در نهایت تجزیه یا تحلیل طولانی مدت رفتارهای کاربران را نیز به خوبی انجام دهید.
نحوه عملکرد گوگل ترندز
گوگل ترندز با جمعآوری یا تجزیه و تحلیل دادههای به دست آمده از سرچ گوگل اطلاعاتی را کسب میکند. این ابزار با مقیاسی برابر 0 تا 100 محبوبیت عبارات جستجو شده را نشان میدهد. به طور حتم میدانید که 100 بیشترین درجه از محبوبیت عبارت مورد نظر را در بازه زمانی مشخص نشان خواهد داد.
برای استفاده از این ابزار میتوانید یک عبارت را در کادر جستجو بالای گوگل ترندز وارد کنید تا ببینید حجم جستجوی آن عبارت در طول زمان معین و در مکانهای مختلف چقدر متغیر بوده است. با این ابزار میتواند میزان جستجو عبارات مختلف را از نظر موارد زیر تحت بررسی قرار دهید:
- مکان جغرافیایی
- چارچوب زمانی
- دسته هر عبارت
- صنعت مربوط به کلمات
- نوع جستجو ( وب سایت، اخبار، خرید یا یوتیوب و غیره)
نحوه نمایش دادهها در گوگل ترندز
دادههای به دست آمده با استفاده از Google Trends برای دیجیتال مارکتینگ و سئو سایت فروشگاهی یا شرکتی بسیار مفید است. برای مثال اگر یک فروشگاه آنلاین لوازم خانه و باغبانی دارید، برای توسعه وب سایت خود و جذب بیشتر مشتریان باید عبارات ترند شده و محبوب حاصل از بررسیهای موتورهای جستجو را تشخیص دهید.
البته با گوگل ادز نیز میتوانید کلیک بر روی سایت فروشگاهی خود را افزایش دهید اما با بررسی کلمات و عبارات ترند شده به طور حتم بیشترین مشتریان را به کمپینهای خود اختصاص خواهید داد. نمایش دادههای در گوگل ترندز به صورت زیر است:
- بررسی محبوبیت کلمات براساس زمان معین: این نمودار نشان میدهد که میزان محبوبیت یک عبارت در طول زمان با چه تغییراتی همراه بوده و اطلاعات دقیقی در مورد روند جستجو نیز ارائه میشوند.
- بررسی محبوبیت کلمات براساس منطقه جغرافیایی: این نوع اطلاعات نشان میدهد که محبوبیت عبارت مورد نظر در کدام مناطق جغرافیایی بیشتر است، در نتیجه شما میتوانید مخاطبان خاصی را مورد هدف قرار دهید.
- بررسی محبوبیت کلمات براساس پرسشهای مرتبط و متداول: یکی دیگر از روشهای نمایش دادهها ارائه فهرستی از سوالات و موضوعات مرتبط است که به شما کمک میکند تا کلمات کلیدی جدید و مورد نظر مخاطبان را شناسایی کنید.
کاربردهای ابزار گوگل ترندز
گوگل ترندز را میتوان در زمینههای مختلف و برای اهداف متعدد مورد استفاده قرار داد. همانطور که ایمیل مارکتینگ در سئو سایت پزشکی یا شرکتی بسیار موثر است، دادههای کسب شده از این ابزار نیز میتواند در توسعه وب سایت شما نقش مهمی داشته باشد. در بخشهای بعدی کاربردهای اساسی این ابزار را به طور خلاصه ذکر میکنیم.
تحقیق در مورد بازار آنلاین کسب و کار مورد نظر
این ابزار در درک علایق کاربران برای کسب و کارهایی که هدفشان همسو کردن محصولات و خدمات خود با تقاضاهای بازار است بسیار حیاتی خواهد بود. گوگل ترندز برای تحقیق در مورد بازار آنلاین کسب و کارهای مختلف به موارد زیر توجه دارد:
- رفتار کاربران: با تجزیه و تحلیل روندهای جستجو، شما میتوانید از محصولات و خدمات مورد نظر کاربران مختلف باخبر شوید و آنها را به خوبی شناسایی کنید، در نتیجه میتوانید نظرات خود را قبل از به کارگیری با علاقه کاربران منطبق کنید.
- تحلیل رقبا: مقایسه عبارات جستجو مرتبط در سایتهای رقیب میتواند موقعیت بازار و ترجیحات کاربران را برای شما آشکار کند.
تولید محتوا و سئو سایت
برای تولیدکنندگان محتوا و شرکتهای دیجیتال مارکتینگ، این ابزار به عنوان یک وسیله ارزشمند و کاربردی در روند ارائه ایده و بهینهسازی محتوا برای موتورهای جستجو عمل میکند. در این روند نیز Google Trends راهحلهای زیر را اجرا میکند:
- تحقیق در مورد کلمات کلیدی: با شناسایی عبارات جستجو محبوب، تولیدکنندگان محتوا میتوانند محتوای خود را مطابق با آنچه کاربران جستجو کردهاند، تنظیم و تولید کنند تا ترافیک ارگانیک وب سایت بهبود یابد.
- کسب اطلاعات در مورد موضوعات محبوب: نظارت بر جستجوهای محبوب به تولیدکنندگان محتوا کمک میکند تا محتوایی کارآمد تولید کنند که با علایق فعلی مخاطبان همسو بوده و تعامل بیشتری در سایت ایجاد شود.
تنظیم استراتژیهای کارآمد برای رسانههای اجتماعی
در روند دیجیتال مارکتینگ، رسانههای اجتماعی نیز جایگاه ویژهای دارند. از این رو بازاریابان این پلتفرمها میتوانند از گوگل ترندز برای تنظیم استراتژیها و کمپینهای مختلف استفاده کنند. برخی از کاربردهای این ابزار در روند مربوط به توسعه مخاطبان رسانههای اجتماعی را شرح میدهیم:
- بهینهسازی هشتگ: با شناسایی موضوعات پرطرفدار، بازاریابان میتوانند از هشتگهای مرتبط برای افزایش دسترسی و توسعه بازدید پستهای خود استفاده کنند.
- افزایش تعامل مخاطبان: درک اینکه چه موضوعاتی در حال حاضر محبوب هستند به برندهای مختلف اجازه میدهد تا با مخاطبان خود ارتباط بهترین برقرار کنند و تعامل را افزایش دهند.
برنامهریزی برای ایونتها و روشهای بازاریابی مختلف
از دیگر کاربردهای گوگل ترندز میتوان توسعه روشهای بازاریابی و راهاندازی ایونتهای مختلف اشاره کرد که براساس زمان، مکان و تبلیغات محبوب برای اجرای آنها تصمیمگیری شده است. در ادامه بیشتر در مورد این کاربرد Google Trends توضیح میدهیم:
- ایونتهای دارای زمانبندی: با تجزیه و تحلیل علاقه مخاطبان در موضوعات خاص، شما میتوانید رویداد یا ایونتی را در زمان اوج علاقه کاربران برنامهریزی کنید و بازدید از سایت خود را به حداکثر برسانید.
- بازاریابی هدفمند: درک علایق کاربران براساس مناطق جغرافیایی میتواند به تطبیق تلاشهای بازاریابی وب سایت مورد نظر کمک کند. با این ابزار مطمئن میشوید که استراتژیهای تبلیغاتی شما متناسب با نیاز مخاطبانتان است.
نحوه استفاده درست از گوگل ترندز
برای به حداکثر رساندن مزایای گوگل ترندز شما به عنوان یک صاحب وب سایت یا کسب و کار آنلاین باید نکات زیر را در نظر بگیرید:
- در ابتدا عبارات گسترده را انتخاب کنید: با عبارات بزرگی که جستجو شدهاند روند توسعه وب سایت خود را آغاز کنید و به تدریج عبارات خاص و محدود را بیابید. این روش میتواند به شناسایی عبارات موثر و عمومی قبل از تمرکز بر موضوعات خاص کمک کند.
- چندین کلمه کلمه را با هم مقایسه کنید: با تجزیه و تحلیل همزمان چندین کلمه کلیدی میتوانید وضعیت بازدید از سایت خود را توسعه دهید. این روش میتواند به تعیین اینکه کدام عبارت محبوبتر است و به شناسایی محتوا یا استراتژیهای بازاریابی کمک کند.
- پرس و جوهای مرتبط را بررسی کنید: به سوالات مرتبط و موضوعات پیشنهاد شده در گوگل ترندز توجه کنید. با این کار ایدههای بیشتری برای تولید محتوا و بهینهسازی کلمات کلیدی به ذهن شما خطور میکند.
- از دادههای جغرافیایی استفاده کنید: به منظور بهینهسازی محتوا، برگزاری کمپینهای بازاریابی یا توصیف محصولات جدید خود میتوانید از دادههای جغرافیایی استفاده کنید تا بیشترین درصد علاقه کاربران را بیابید.
- میزان جستجوها را به طور منظم رصد کنید: میزان جستجوها به سرعت تغییر میکند، بنابراین باید به طور منظم بر رفتارهای کاربران نظارت داشته باشید. برای مثال میتوانید زمان مشخصی را در هفته برای بررسی وضعیت این ابزار در نظر بگیرید تا بتوانید موضوعات نوظهور را تشخیص دهید.
مزایای گوگل ترندز
باخبر شدن از موقعیت وب سایت خود در نبرد میان موتورهای جستجو روشی بسیار موثر است تا بتوانید نقاط ضعف و قوت وب سایت خود را تشخیص دهید. با کسب اطلاعات کافی میتوانید استراتژی بهتری در نظر بگیرید و از تکنیکهای بازاریابی گستردهای استفاده کنید.
این ابزار یکی از سلاحهایی است که صاحبان کسب و کارها یا وب سایتهای مختلف کمک میکند تا اطلاعاتی در مورد رتبهبندی موتورهای جستجو و موضوعات پرطرفدار کسب کنند. بنابراین با بررسی میزان علاقه مخاطبان شما نیز میتوانید کاربران بیشتری را به وب سایت خود جذب کنید.
به طور حتم میدانید که کلمات کلیدی و عبارات مختلف مهمترین عناصر جستجو هستند. هنگامی که این کلمات کلیدی را در موتورهای جستجو تایپ میکنید، تبلیغات و لیستهای عظیمی نمایش داده میشوند. در نظر داشته باشید صفحه اول یا 5 سایت اول به طور معمول بیشترین کلیک را داشتهاند.
برای اینکه شما نیز بتوانید به یکی از این صفحات اولیه تبدیل شوید، بهتر است از خدمات گوگل ترندز استفاده کنید. در ادامه برخی از مزایای اساسی این ابزار رایگان آنلاین را نام میبریم:
- کسب اطلاعات لازم و مفید در مورد بازار مربوط به کسب و کار شما
- انجام تحقیقات کامل در مورد محصولات یا خدمات شما
- بررسی تغییرات مربوط به علاقه کاربران براساس مکان
- کسب اطلاعات در مورد فصلی بودن علاقه کاربران به برخی از موضوعات
- شناسایی محصولات یا خدمات محبوب کاربران
- بهبود روند بازاریابی وب سایت
- بهبود روش تبلیغات آنلاین شما
- تجزیه و تحلیل وب سایت رقبا
- مقایسه برندهای مختلف با هم
سخن آخر
گوگل ترندز یکی از ابزارهای ارزشمند و کاربردی برای کسانی است که به منظور کسب آگاهی از رفتار کاربران و علایق عمومی در یک چشمانداز دیجیتال به سرعت در حال تغییر، جستجو میکنند. با کسب اطلاعات در مورد آنچه مردم در جستجو آن هستند، صاحبان کسب و کارهای آنلاین، تولیدکنندگان محتوا و شرکتهای دیجیتال مارکتینگ میتوانند تصمیمات آگاهانهای در مورد تنظیم استراتژیها اتخاذ کنند.
در صورتی که شما برای توسعه وب سایت یا کسب و کار آنلاین خود اطلاعات کافی در دست ندارید و نمیتوانید از گوگل ترندز به خوبی استفاده کنید، بهتر است به سراغ شرکتهای دیجیتال مارکتینگ حرفهای بروید. یکی از این شرکتهای قوی شرکت یکتا است که تیم متخصص آن میتواند بهترین خدمات مربوط به سئو وب سایتهای مختلف را در اختیار شما قرار دهد.