پلاگین چیست؟ اصطلاح پلاگین یا افزونه تا چند سال گذشته یک اصطلاح تخصصی محسوب میشد اما با پیشرفت در زمینه سواد دیجیتالی و گسترش کاربرد آن در برنامههای مختلف، به طور تقریبی بیشتر افراد با این واژه آشنا شدند و حتی گاهی هم در صحبتهای عامیانه خود این واژه را مطرح و بازگو میکنند. پلاگین یا افزونه در واقع یک برنامه و کد نرمافزاری به حساب میآید که بر روی برنامههای دیگر به منظور راحتی و تکامل عملکرد آنها نصب میشود.
در واقع پلاگین نوعی ابزار کاربردی به حساب میآید که به تنهایی قابل استفاده نیست. برای موثر بودن پلاگین به طور حتم باید برنامه بزرگتری میزبان آن باشد تا با نصب کردن پلاگین بر روی برنامه مورد نظر بدون درگیر کردن منابع زیاد و حتی بدون نیاز به پشتیبانی فرایند کار پیش رود. در صورت نصب پلاگین یا افزونه، کار کردن با برنامه مورد نظر امکانات بیشتری را برای شما تعبیه میکند. در این راهنما به طور مفصل در مورد پلاگین چیست توضیح میدهیم.
منظور از پلاگین وردپرس چیست؟
بعد از نصب برنامه وردپرس و قالب نهایی آن، این احتمال وجود دارد که وب سایت شما به امکانات بیشتری نیاز پیدا کند. در این صورت برای تکمیل امکانات مورد نیاز باید افزونه یا همان پلاگین را نصب کنید. همانطور که گفتیم پلاگین در واقع کدهای مکملی هستند که سایت شما را تکمیل میکنند.
به طور مختصر اگر بخواهیم مثال بزنیم برای اضافه کردن توانایی امنیت وردپرس، چت آنلاین، خبرنامه، درگاههای بانکی و غیره باید پلاگین یا افزونه را نصب کنید. یکی از بهترین دلایل استفاده از وردپرس پلاگینها هستند. به طور تقریبی بیش از 1میلیون افزونه در وردپرس وجود دارد تا هزاران ایده و نیاز ذهنی شما را برطرف کنند.
میتوان گفت به طور تقریبی براساس هر نیاز شما یک پلاگین در وبسایت وجود دارد. جالب است بدانید که حتی اگر افزونه مورد نیاز را در وب سایت پیدا نکردید میتوانید از افراد متخصص همانند برنامه نویسان تقاضا کنید این برنامه را برایتان بنویسند.
توضیح ساده پلاگین یا افزونه
اگر بخواهیم به طور سادهتر توضیح دهیم که پلاگین چیست، باید بگوییم در واقع یک کد مکمل و نرمافزاری است که به تنهایی قابلیت ندارد و باید روی برنامه دیگری نصب شود. در ادامه به چندین نمونه پلاگین در برنامههای مختلف اشاره میکنیم.
شما ممکن است یک پلاگین برای خواندن فایلهای تخصصی خود بر روی برنامهPDF نصب کنید تا در انجام کار به شما کمک کند و خواندن فایلها برای شما راحتتر شود.
اگر اهل وبسایت نویسی با برنامه وردپرس هستید تعدادی از پلاگینها از همان ابتدا بر روی سیستم شما نصب شدهاند و همچنین هزاران پلاگین دیگر هم در اختیار دارید تا بسته به نیازتان از آنها استفاده کنید.
تاریخچه روی کار آمدن پلاگین
طبق تحقیقات به عمل آمده پلاگین و پکیجهای پلاگین در تاریخ جولای 2012 با طراحیهای زیبا و کاربردهای شگفتانگیز تولید شده است. نکته قابل توجه در تولید پلاگینها مربوط به روند پشتیبانی آنها خواهد بود که علاوه بر پشتیبانی از آبجکتهای سه بعدی در 2 فرمت OBJ و C4Dاز آبجکتهای تری دی مکس هم ساپورت و حمایت میکند.
از مهمترین نکات عنوان شده در مورد پلاگین میتوان گفت پلاگینها از افتر افکت نسخهCS3 به بالا پشتیبانی میکنند و به آنها را به مرحله اجرا درمیآورند.
کاربرد پلاگین چیست؟
اکنون که تا حدودی متوجه شدید پلاگین چیست شاید برایتان سوال شود که این افزونهها چه کارهایی انجام میدهند. باید بدانید که برنامههای کاربردی از پلاگینها پشتیبانی میکنند. از جمله دلایل آن این است که به توسعه دهندهگان اجازه گسترش میدهد و در واقع حجم برنامه کاربردی را کم میکند.
از جمله نرمافزارهای کاربردی و پلاگینها میتوان به مرورگر وب و نرمافزارهای گرافیکی اشاره کرد. همانطور که گفتهایم پلاگین نرمافزاری است که کارها را تسهیل میکند و کاربردهای بسیاری دارد. برای مثال شما وبسایتی دارید که سرعت لود بالایی ندارد. بدین ترتیب برای برطرف کردن این مشکل میتوانید از پلاگینهایی استفاده کنید که در سرعت لود سایت به شما کمک کنند.
از دیگر کاربردهای پلاگین میتوان در زمینه فتوشاپ اشاره کرد که با نصب و ساخت کد مکمل پلاگین میتوان قابلیت برنامه فتوشاپ را افزایش داد.
نحوه عملکرد پلاگین
برای بهرهوری بهتر، پلاگینها باید جوری طراحی شوند که از منابع زیاد سیستم استفاده نکنند. یکی از مهمترین ویژگیهای پلاگینها این است که بین امنیت و سطح دسترسی ارتباطی متناسب میسازند. به طور نمونه میتوان گفت اگر پلاگینی فقط باید به میکروفون دسترسی پیدا کند نباید به دوربین هم متصل شود.
درست است که کار پلاگین تسهیل کردن کارها است اما باید به نکات امنیتی هم توجه ویژه داشت. بسیاری از توسعه دهندگان به دلایل زیادی تصمیم به ساخت پلاگین دارند. در ادامه میتوان به برخی از ایدهها و انگیزهها برای ساخت افزونه اشاره کرد:
- پلاگینی که روز اول نصب میکنید به طور حتم کم حجمتر وسبکتر از پلاگینی است که برای افزایش قابلیت برنامه نصب خواهید کرد.
- پلاگینها میتوانند به رونق بخشیدن کسب و کارها در زمینه برنامهنویسی کمک کنند. هر زمان که یک پلتفرم بتواند در افزایش و کسب درآمد مفید واقع شود، کاربران وفاداری هم پیدا میکند.
- گاهی فضایی ایجاد میشود که میتوان با کمک خلاقیت و ایدههای دسته جمعی برای توسعه نرمافزاری در زمینههای مختلف از آن استفاده کرد.
دلیل استفاده از پلاگین چیست؟
به نظر شما علت روی کار آمدن و طراحی پلاگین چیست؟ بهتر است بدانید که پلاگینها به دلایل مختلفی ساخته و اجرا میشوند که در ادامه به مهمترین دلایل اشاره میکنیم:
- فرصت کم کردن حجم برنامه و یا اپلیکیشن مورد نظر
- ایجاد فرصت بهتر برای متخصصان و برنامه نویسان در گستردگی نرمافزار
- پیگیری و پشتیبانی راحت و تسهیل کننده استفاده از تکنولوژی
- جداسازی کد از بخش اصلی لایسنسها به دلایل امنیتی
چرا پلاگینها روی کار آمدند؟
در قسمتهای قبلی توضیح دادیم که علت روی کار آمدن پلاگین چیست و چه کاربردی دارد. فراموش نکنید که هدف اصلی از ایجاد و طراحی افزونهها تسهیل در برنامههای بزرگتر و نرمافزارها بوده است. به مرور زمان و در تاریخچه پلاگینها پیشرفت و متعدد بودن آنها به چشم میخورد.
با کمک مشاوره سئو متوجه میشوید توسعهدهندگان و تولید کنندگان در زمینه برنامهنویسی از افزونهها برای آنالیز صدا، رمزگذاری و رمزنشانی ایمیلها، ذخیره کردن مدیاها و اضافه کردن قابلیت و امکانات بیشتر، پشتیبانی و پردازشگری تصاویر استفاده میکنند. همچنین پلاگینها برای پشتیبانی از فرمتهای مختلف و رمز گشایی فرمتهای متعدد مورد توجه قرار میگیرند.
پلاگینها بر روی کدام نرمافزارها نصب میشوند؟
نرمافزارهای زیاد و مختلفی وجود دارند که به پلاگینهای خاصی نیازمند هستند که در ادامه به تعدادی از این نرمافزارها اشاره میکنیم.
- نرافزار صدا: از جمله نرمافزارهایی است که برای تحلیل و آنالیز صدا به افزونههای مختلفی نیاز دارد.
- نرمافزار بازیهای کامپیوتری: برای شبیهسازیهای اینترنتی و بازیهای کنسولی به افزونهها نیاز دارند.
- نرم افزارهای گرافیکی: یکی از مهمترین مواردی که به پلاگین یا افزونههای خاصی نیاز دارد نرمافزارهای گرافیکی هستند.
پلاگینها در واقع توسط افراد و گروههای خاصی که این فرمتها را میسازند به وجود میآیند. لازم به ذکر است که هر مرورگری از وبسایت رسمی بهرهمند است که میتوانید افزونههای مورد نیاز خود را بر روی آن نصب و راهاندازی کنید.
مرورگرهای وب
مرورگرها برای اجرای اهداف غیر آموزشی طراحی و اجرا شدهاند اما این امکان وجود دارد تا از آنها برای دسترسی به سرورهای وب در شبکههای عمومی و یا پروندهها در مرکز سیستم اطلاعاتی استفاده کرد. مرورگرهای وبسایت در ابزارهایی همانند کامپیوتر، رایانههای رومیزی، تبلت و گوشیهای هوشمند بکار میروند.
بیشترین مرورگر مورد استفاده متقاضیان کروم گوگل شناخته شده است که بیشترین سهم بازار جهانی را در اختیار خود دارد. هدف اصلی یک مرورگر بازآوری اطلاعات ذخیره شده بر روی دستگاه کاربر است.
البته برای امنیت سازی در این زمینه اقدامات بسیاری انجام شده که به طور معمول در ارتباط بین سرور و مرورگر رمزگذاری مخصوصی شکل میگیرد. از دیگر مرورگرهای پرطرفدار میتوان به مرورگر اج، کروم، سافاری، اپرا و فایرفاکس اشاره کرد که امکان نصب پلاگین بر روی همه آنها وجود دارد.
نحوه نصب پلاگینها بر روی مرورگر
نصب و اجرا افزونهها بر روی برنامهها از قابلیتهای مختلفی برخوردار است که هرکدام برای نصب، نحوه و شرایط متفاوتی دارند. اما نکته قابل توجه این است که بیشتر ما از نسخههای فایرفاکس و مرورگر کروم استفاده میکنیم.
- در مرورگر کروم گزینه More Tools وجود دارد که از آنجا میتوانید به گزینه Extensionsراه پیدا کنید و ببینید چه پلاگینهای روی سیستم شما در حال اجرا است. در مجموع با چرخیدن در این فضاها میتوانید با دنیای افزونهها و یا پلاگینها بیشتر آشنا شوید.
- در منو فایر فاکس نیز میتوانید از گزینه Add-ons استفاده کنید و همچنین برای دسترسی به روشهای دیگر میتوانید از گوگل کمک بگیرید.
برنامه ویرایش صوت
برنامههای زیادی برای دستگاههای کاربران در زمینه ویرایش صوت وجود دارد که در مجموع وظیفه تمام این برنامهها علاوه بر پشتیبانی قوی مخلوط کردن صدا، برش، تغییر صدا، ویرایش صوتی و همچنین تبدیل فرمت است.
تولیدکنندگان محتوا صوتی همیشه به یک برنامه ویرایش صوتی حرفهای برای تبدیل صدا و همچنین نشان دادن استعداد و خلاقیت نیاز دارند. در ادامه شما را با تعدادی از این برنامهها آشنا میکنیم.
برنامه ادیت صدا Dolby On
- برنامه ادیت صدا MP3 Cutter and Ringtone Maker
- برنامه ادیت صدا MP3 Cutter
- برنامه ادیت صدا Adobe Premiere Rush
- برنامه FL Studio Mobile
- برنامه
- Lexis Audio Editor
نرمافزارهای گرافیکی
خیلی از افراد در زمینههای گرافیکی فعال هستند و با منابع بسیاری از نرمافزارهای گرافیکی مواجه میشوند. نرمافزارهای گرافیکی به طور معمول حجم بالایی نسبت به دیگر نرمافزارهای کامپیوتری دارند و برخی از این نرمافزارها به عنوان نرمافزار مرجع شناخته میشوند، همانند نرمافزار فتوشاپ که دارای بخشهای زیادی است و حجم بالای دارد. در زیر نام تعدادی از نرمافزارهای پرکاربرد گرافیکی را ذکر میکنیم:
- فتوشاپ Photoshop
- نرمافزار Gimp
- ایلوستریتور Illustrator
- کورل دراو CorelDraw
- ایندیزاین InDesign
- تری دی مکس ۳D Max
- نرمافزار افترافکت AfterEffect
- نرمافزار اینک اسکیپ InkScape
پخشکنندههای رسانهای
نوعی دستگاه الکترونیکی است که به پخش ویدئو، موزیک و محتواهای رسانهای کمک میکند و امروزه در بیشتر نمایش خانگیها و یا تلویزیونها وجود دارد. تنوع در پخش کنندههای رسانه بسیار زیاد است؛ زیرا که گاهی فرمتهای صوتی و تصویری هنگام اجرا به مشکل برخورد میکنند و پشتیبانی نمیشوند.
از پخش کنندههای رسانهای میتوانیم به وی السی مدیا پلیر، وی ال سی برای مک، مدیا مانکی گلد و غیره اشاره کرد که هرکدام از این پخش کنندهها از مزایا و معایب منحصربه فردی برخوردار هستند.
نحوه ساخت پلاگین
برای شما توضیح دادیم که کاربرد پلاگین چیست، شما نیز میتوانید برای توسعه سایت کسب و کار خود از همین پلاگینها استفاده کنید. اگر میخواهید امکانات و قابلیتهای خاصی را به سایتتان بیفزایید ولی افزونهای پیدا نمیکنید میتوانید پلاگین نویسی را آموزش ببینید.
به طور معمول بیشتر سایتهای تجاری و وبلاگها از وردپرس استفاده میکنند. وردپرس به دلیل راحتی و سهولت در انجام کار به شما کمک میکند تا کمتر از یک ساعت سایتی را طراحی کنید. برای طراحی پلاگین وردپرس باید مراحل زیر را به ترتیب انجام داد.
- انتخاب نام برای پلاگین وردپرس
- ساخت فولدر افزونه و آماده کردن فایل پی اچ آن
- اضافه کردن هدر که شامل فایل نام و اطلاعات افزونه است
- اضافه کردن function به پلاگین وردپرس
- در نهایت فشرده کردن فایل افزونه
که البته انجام هر کدام از این مراحل دارای پارامترهای اختصاصی است که باید رعایت شود. در نحوه ساختن دیگر پلاگینها برای برنامههای دیگر به طور معمول از همین روش استفاده میشود. البته زبان برنامهنویسی و اجرا آن کاری خلاق و سلیقهای محسوب میشود.
چند نمونه از پلاگینهای وردپرس
بدون اغراق وردپرس یکی از محبوبترین نرمافزارهای مدیریت تولید محتوا محسوب میشود. بهترین پلاگینهای وردپرس که طی سالهای اخیر معرفی شدند عبارت هستند از:
- Nivo Slider
- Yoast SEO
- Akismet
- Jetpack
- Everest Froms
- Vaultpress
- WP Smush
- BJ Lazy Load
- Mailchimp
در استفاده از پلاگینها افراط نکنید
فراموش نکنید هر افزونه جدید برای سیستم شما یک حجم و بار اضافه دارد. پس در انتخاب پلاگینها دقت کنید و زمانی که از مفید بودن افزونه مطمئن شدید از آن استفاده کنید. اگر زمانی افزونهای آنچنان که باید مفید واقع نشد، فقط به غیر فعال کردن آن بسنده نکنید و باید آن را پاک کنید. توصیه ما به شما این است که خیلی در نصب افزونهها دست و دل باز نشوید و در ابتدا از مفید بودن پلاگین اطمینان حاصل کنید.
جمعبندی
در این راهنما سعی کردیم شما را با معنی و کاربرد پلاگین آشنا کنیم. در واقع پلاگینها برنامههای کوچکی هستند که برای استفاده، باید آنها را بر روی یک برنامه بزرگتر سوار کرد و البته که با نصب افزونه در برنامههای دیگر آسانی و راحتی عملکرد آن برنامه شاهد هستید.
اگر برای انتخاب پلاگین مورد نظر سایت خود دودل هستید میتوانید از شرکت دیجیتال مارکتینگ یکتا مشاوره بگیرید و بهترین پلاگین را بدون دردسر بر روی سایت وردپرسی خود نصب و راهاندازی کنید.
ها و بدافزارها محافظت کنید، باید به امنیت وردپرس اهمیت دهید. البته نرمافزار اصلی وردپرس بسیار امن است و به طور منظم تحت توسعه قرار دارد اما همچنان باید کارهای زیادی انجام شود تا امنیت آن کامل شده و سایت شما نیز به امنیت برسد. در این مطلب نکات امنیتی مربوط به وردپرس را با شما به اشتراک میگذاریم تا بتوانید از سایت خود به بهترین شکل حمایت کنید.
آیا وردپرس امن است؟
وردپرس تا حد زیادی قابل اعتماد بوده و برای مصارف مختلف امن است. به روزرسانیهای منظمی برای رفع مشکلات امنیتی ارائه میشوند اما پلتفرم اصلی وردپرس تنها بخش کوچکی از آسیبپذیری امنیتی را نشان میدهد. متاسفانه توسعهپذیری وردپرس، افزونهها و برخی دیگر از ویژگیهای حاضر مقصر بیشتر مشکلات امنیتی پیش روی سایتهای وردپرسی هستند.
پاسخ این سوال که آیا وردپرس امن است یا خطرات آن را تهدید میکند، به طور کامل به مالک سایت وردپرسی بستگی دارد. در ادامه برخی از ویژگیهایی که بر روی امنیت وردپرس موثر هستند را نام میبریم:
- تعداد افزونهها
- تعداد تمها
- تعداد مولفههای توسعهپذیری قابل انتخاب برای نصب
- نوع نگهداری از نرمافزار سایت
از سال 2021 تعداد آسیبپذیریهای وبسایتهای وردپرسی 150 درصد افزایش پیدا کرد که در مجموع 29 درصد آن بدون اصلاح باقی ماندهاند. البته با وجود تمام این مسائل مربوط به امنیت وردپرس، شما نباید از این سیستم ناامید شوید. امنیت وردپرس مربوط به کاهش ریسک است و امکان حذف ریسک در هیچ شرایطی وجود ندارد. به طور کلی اگر گامهای درست بردارید و شرکتهای دیجیتال مارکتینگ حرفهای کمک بگیرید امنیت وردپرس شما نیز افزایش مییابد.
چرا امنیت وردپرس مهم است؟
محافظت از سایت وردپرسی شما در برابر فیشینگ، بدافزار و سایر خطرات احتمالی امری حیاتی است. برای اینکه به امنیت وردپرس حفظ شود باید همیشه سایت خود را به روز نگهدارید. وردپرس به دلیل قابلیت استفاده آسانی که دارد و همیشه در دسترس است، از شهرت و محبوبیت خوبی نیز برخوردار خواهد بود.
ورد پرس محبوبترین راه برای ساخت یک وب سایت است. آمارهای اخیر نشان داده که 43 درصد از وب سایتها از ورد پرس استفاده میکنند. فراموش نکنید محبوبیت نیز بهایی دارد. متاسفانه وب سایتهای ناامن وردپرسی میتوانند هدف آسانی برای هکرهایی باشند که به دنبال استفاده از آسیبپذیریهای شناخته شده به نفع خود هستند.
در صورتی که زمان زیادی را برای ساختن وب سایت خود صرف میکنید باید با بهترین شیوههای امنیتی به سایت وردپرسیتان، توجه داشته باشید. از آنجایی که همیشه خطر وجود دارد، ایمنسازی سایت وردپرسی شما یک فرآیند مستمر باقی میماند و نیاز به ارزیابی مکرر بردارهای حمله و تهدیدات دارد. در بخشهای بعدی عاقبت بیتوجهی به امنیت وردپرس را شرح میدهیم.
ایجاد بدافزار
متاسفانه سایتهای وردپرسی ناامن میتوانند منجر به ایجاد بدافزار شوند. اگر به امنیت سایت وردپرس خود توجه نکنید، ممکن است مهاجمان سایت شما را آلوده کنند، از منابع شما نهایت سو استفاده را به کار گیرند، اطلاعات حساس را سرقت کنند و حتی سایت شما را به حالت آفلاین درآورند.
حتی این امکان وجود دارد که در نهایت باجافزار یا بدافزار را میان بازدیدکنندگان ناشناس سایت شما توزیع کنند. در نهایت یک وب سایت هک شده میتواند بر شهرت کسب و کار شما تاثیر منفی بگذارد. همچنین شما متحمل ضرر مالی میشوید و در رتبهبندی موتورهای جستجو نیز جایگاه خود را از دست میدهید.
بیاعتماد شدن مشتریان
بدون شک میدانید که مشتریان و کاربران بیشتر به سایتهایی اعتماد میکنند که امنیت خوبی داشته باشند. همانطور که یک فروشگاه واقعی امن مشتریان بیشتری دارد، وبسایت آنلاین مطمئن نیز میتواند مشتریان زیادی داشته باشد.
بازدیدکنندگان سایت و مشتریان انتظار امنیت دارند و به سایتهایی سر میزنند که در برابر انواع حملات قدرت محافظت داشته باشند. اگر وب سایت تجارت الکترونیکی شما با استانداردهای اصلی مطابقت نداشته باشد، ممکن است باعث جریمههای سنگین شود و نه تنها شما بلکه بسیاری از مشتریانتان نیز پول خود را از دست بدهند.
تاثیر امنیت وردپرس بر روی سئو
توجه داشته باشید که امنیت وردپرس برای سئو بسیار مهم است. موتورهای جستجو مانند گوگل، وب سایتهای امن را دوست دارند. همچنین جستجوی وب سایتها به طور مستقیم تحت تاثیر امنیت آنها است. در واقع موتورهای جستجو همانند گوگل از رمزگذاری HTTPS به عنوان یکی از فاکتورهای رتبهبندی یاد میکند.
در ضمن اگر تشخیص داده شود که سایت شما در حال توزیع بدافزار، فیشینگ یا هرزنامه است، بلافاصله رتبهبندی سایت شما کاهش مییابد. بنابراین اگر میخواهید یک وب سایت با رتبه بالا داشته باشید، باید به امنیت سایت خود توجه کنید و اقداماتی برای محافظت از آن در برابر انواع حملات انجام دهید.
اساسیترین فعالیتها برای حفظ امنیت وردپرس
یک وب سایت وردپرس هک شده میتواند آسیب جدی به درآمد و شهرت کسب و کار شما وارد کند. هکرها میتوانند اطلاعات کاربر و رمز عبور را بدزدند، نرمافزارهای مخرب نصب کنند و حتی بدافزاری را بین کاربران شما به توزیع برسانند. بدتر از همه اینکه ممکن است برای دسترسی مجدد به سایت خود باید به هکرها باج پرداخت کنید.
گوگل روزانه به 12 تا 14 میلیون کاربر هشدار میدهد که وب سایتی که قصد استفاده و بازدید از آن را دارند، حاوی بدافزار یا سرقت اطلاعات است. علاوه بر این گوگل روزانه بیش از 10000 وب سایت را به دلیل بدافزار یا فیشینگ در لیست سیاه خود قرار میدهد.
همانطور که صاحبان مشاغل در مکان مورد نظر و به صورت فیزیکی مسئولیت حفاظت از اموال خود را بر عهده دارند، صاحبان مشاغل آنلاین نیز باید به امنیت وردپرس خود توجه بیشتری داشته باشند. در ادامه چند مورد از سادهترین روشها برای حفظ امنیت سایت وردپرس را شرح میدهیم.
سایت وردپرس خود را به روز رسانی کنید
وردپرس نرمافزاری اوپن سورس است و به طور مرتب به روزرسانی میشود. وردپرس به طور پیش فرض و به طور خودکار به روزرسانیهای جزئی را نصب میکند. این در حالی است که برای نسخههای اصلی باید به روزرسانی را به صورت دستی انجام دهید.
همچنین وردپرس دارای هزاران افزونه و تم است که میتوانید در وب سایت خود آنها را نصب کنید. این پلاگینها و تمها توسط توسعهدهندگام شخص ثالث نگهداری میشوند و به طور منظم با جدیدترین به روزرسانیها تحت انتشار قرار میگیرند.
به طور کلی این به روزرسانیها وردپرس برای امنیت و ثبات سایت وردپرسی شما بسیار مهم هستند. بنابراین شما باید مطمئن باشید که قسمتهای مرکزی وردپرس شما و افزونههای آن به روز هستند.
از نام کاربری و رمز عبور قوی استفاده کنید
رایجترین تلاشها برای هک وردپرس استفاده از رمزهای عبور ضعیف است. میتوانید با استفاده از رمز عبور قویتر که مختص سایت شما است، دسترسی هکرها به سایت خود را دشوار کنید. البته رمز عبور قوی تنها مربوط به سایت وردپرس نیست، بلکه باید برای پایگاههای داده، حسابهای میزبان وردپرس و آدرس ایمیل سفارشی که از نام دامنه سایت شما استفاده میکند، رمز عبور قوی انتخاب کنید.
بسیاری از افراد مبتدی استفاده از رمز عبورهای قوی را دوست ندارند؛ زیرا به خاطر سپردن آنها سخت است. نکته خوب اینکه به یادآوری رمزهای عبور نیازی ندارید، بلکه کافی است از یک برنامه مدیریت رمز عبور استفاده کنید. راه دیگری که به امنیت وردپرس کمک میکند، عدم به اشتراک گذاشتن دسترسی به حساب مدیریت وردپرس خود با سایرین است.
اگر یک تیم بزرگ یا نویسندگانی دارید، قبل از اینکه حسابهای کاربری آنها را به سایت وردپرس خود اضافه کنید، مطمئن شوید که نقش و دسترسی هر یک از کاربران را به درستی تعیین کردهاید.
برای صفحه ادمین سایت لیست امن و سیاه تنظیم کنید
در صورتی که لینک سایت خود را قفل کنید، ورود به لینک وب سایت شما برای آدرسهای IP غیر مجاز تا حدودی غیرممکن است و این شرایط از سایت شما در برابر حمله محافظت میکند. لینکهای قابل اعتماد و آی پیهای مجاز را تعیین کنید. اشخاص خارج از آی پی مشخص شده نمیتوانند به وب سایت شما دسترسی پیدا کنند.
حفظ امنیت وردپرس به سادهترین روش و بدون کدنویسی
ما میدانیم که بهبود امنیت وردپرس برای بیشتر صاحبان سایتها فکری وحشتناک است و این ترس برای افراد مبتدی بیشتر خواهد بود. به خصوص کسانی که اهل فن نیستند و اطلاعات فنی کمی در این مورد دارند، بیشتر از سایرین با نگرانی روبرو هستند. اگر شما نیز جزء همین دسته از افراد هستید، نگران نباشید؛ زیرا شما تنها نیستید.
شرکتهای دیجیتال مارکتینگ زیادی روی کار آمدهاند که در تقویت امنیت وردپرس به هزاران کاربر وردپرس کمک میکنند. راحتترین راه برای حفظ امنیت سایتهای وردپرس با چند کلیک ساده امکانپذیر است و به کدنویسی نیازی ندارد. در بخشهای بعدی بیشتر در این مورد توضیح میدهیم.
نصب Backup وردپرس
بکاپ گرفتن اولین دفاع شما در برابر هر گونه حمله به سایت وردپرس است. به یاد داشته باشید، هیچ راهحلی 100 درصد امن نیست. اگر وب سایتهای دولتی را هک میکنند، بدون شک سایت شما نیز قابل هک خواهد بود. بکاپ گرفتن به شما این امکان را میدهد تا در صورت وقوع هر اتفاق ناخوشایندی، به سرعت سایت وردپرسی خود را بازیابی کنید.
افزونههای بکاپگیری وردپرس رایگان و پولی زیادی وجود دارند که میتوانید از آنها استفاده کنید. مهمترین چیزی که در مورد بکاپگیری باید بدانید این است که باید به طور مرتب نسخههای پشتیبان کامل سایت را در یک مکان مجزا از حساب میزبانی سایت ذخیره کنید.
توصیه میکنیم این اطلاعات را در سرویسها کلود همانند آمازون، دراپ باکس و غیره ذخیره کنید. خوشبختانه بکاپگیری کار خیلی سختی نیست و با کمک افزونهها قابل انجام است.
نصب یک افزونه امنیتی معتبر وردپرس
بعد از بکاپگیری، باید یک سیستم حسابرسی و نظارت راهاندازی کنید تا هر اتفاقی که در وب سایت شما رخ میدهد را پیگیری کند. این سیستم بر یکپارچگی فایلها نظارت دارد و تلاشهای ناموفق برای ورود به سیستم را تحت بررسی قرار میدهد. همچنین بدافزارها نیز توسط همین سیستم قابل تشخیص هستند.
خوشبختانه با مصب یکی از بهترین افزونههای امنیتی وردپرس میتوانید به راحتی این موضوع را مدیریت کنید. شما حتی میتوانید از افزونههای رایگان نیز کمک بگیرید که برای نصب آنها مرحله به مرحله پیش بروید. با بررسی داشبورد این افزونهها میتوانید مطمئن شوید که مشکلی در سایت وردپرسی شما وجود داشته یا همه چیز به خوبی تحت کنترل است.
سایت وردپرس خود را به SSL/HTTP منتقل کنید
این نوع پروتکلها شرایطی ایجاد میکنند تا روند انتقال دادهها بین وب سایت شما و مرورگر کاربر به شکل رمزگذاری شده انجام شود. این روند رمزگذاری باعث میشود کسی نتواند اطلاعات را بدزدد. زمانی که SSL را فعال کنید، آدرس وب سایت شما از HTTP به HTTPS تغییر میکند.
همچنین علامت یک قفل یا نمادی مشابه در کنار آدرس وب سایت شما در مرورگر قرار میگیرد. از آنجایی که SSL هزینه دارد، برخی از صاحبان وب سایتها ترجیح میدهند هزینه اضافی نتراشند و از پروتکلهای ناامن برای وب سایت خود استفاده کنند.
البته این معضل مربوط به دوران گذشته بود و در حال حاضر این سرویس نیز به صورت رایگان در اختیار متقاضیان قرار میگیرد. در حال حاضر شروع روند استفاده از SSL برای تمام وب سایتهای وردپرسی آسانتر از همیشه است. به طور معمول شرکتهای میزبان خرید سایت این نوع پروتکل را نیز ارائه میدهند.
سخن آخر
به عنوان صاحب یک کسب و کار کوچک که مشتریان زیادی دارد، ممکن است زمان لازم برای نظارت بر روی امنیت وب سایت خود را نداشته باشید و نتوانید به خوبی از آن در برابر آسیبها محافظت کنید. بنابراین توصیه میکنیم برای توسعه امنیت وردپرس، حجم کاری خود را کاهش دهید و از تیم یا شرکت دیجیتال مارکتینگی استفاده کنید که در این حوزه تخصص و سابقه خوبی داشته باشد.
یکی از بهترین شرکتهای دیجیتال مارکتینگ، شرکت یکتا است که در این روند کنار شما خواهد بود و بهترین و کاملترین مشاوره را در اختیار شما قرار میدهد. تیم مجرب یکتا به منظور حفظ امنیت سایت وردپرسی شما در کنارتان هستند و به طور دائم از شما پشتیبانی میکنند.