سئو پزشکی

کش چیست و پلاگین‌های کاربردی برای کش سایت

  1. صفحه اصلی
  2. /
  3. وبلاگ
  4. /
  5. آموزشی
  6. /
  7. کش چیست و پلاگین‌های…
کش چیست و پلاگین‌های کاربردی برای کش سایت
کش چیست

 

کش سایت یک جنبه حیاتی از توسعه و بهینه‌سازی وب سایت است که به طور قابل توجهی بر تجربه کاربر و عملکرد سرور تاثیر می‌گذارد. در عصری که سرعت و کارایی هر وب سایت در درجه اول اهمیت قرار دارد، درک نحوه عملکرد و توانایی بارگذاری وب سایت را باید جدی گرفت. از این رو توسعه‌دهندگان وب سایت‌ها یا صاحبان کسب و کارهای اینترنتی به دنبال روش‌هایی برای افزایش سرعت و قدرت بارگذاری وب سایت خود خواهند بود. کش نه تنها به سرعت بارگذاری وب سایت کمک می‌کند، بلکه بر روی رسپانسیو بودن آن نیز نظارت دارد. برای آشنایی بیشتر با این توانایی وب سایت و افزونه‌های کاربردی آن، راهنمای زیر را به طور کامل مطالعه کنید.

آشنایی با مفهوم کش وب سایت

کش وب سایت به ذخیره موقت اسناد وب سایت همانند صفحات HTML، تصاویر و سایر محتوای چند رسانه‌ای برای کاهش زمان بارگذاری و رسیدگی به درخواست‌های سرور اشاره دارد. هنگامی که کاربر به یک وب سایت دسترسی پیدا می‌کند، مرورگر داده‌ها را از سرور بازیابی کرده و سپس آنها را به نمایش می‌گذارد.

این حافظه پنهان، داده‌های در دسترس را ذخیره می‌کند تا درخواست‌های بعدی کاربران سریع‌تر رسیدگی شده و به آنها ارائه شود. در نظر داشته باشید داده‌های به جای سرور از طریق حافظه پنهان یا همان کش بازیابی شده و در اختیار کاربر قرار می‌گیرند. به همین دلیل کش با تجربه کاربری رابطه مستقیم دارد.

نحوه عملکرد کش وب سایت

ذخیره‌سازی توسط کش یا حافظه پنهان وب سایت به معنای ذخیره کپی از فایل‌ها یا داده‌ها در مکانی است که دسترسی به آن سریع‌تر از منبع اصلی خواهد بود. زمانی که کاربر از یک وب سایت بازدید می‌کند، کش قبل از دسترسی به سرور، نسخه ذخیره شده داده‌های درخواستی را تحت بررسی قرار می‌دهد.

در صورت وجود کش معتبر، داده‌ها به سرعت از طریق حافظه پنهان به کاربر تحویل داده می‌شوند. بدین ترتیب تاخیر حاضر در باز شدن وب سایت و بارگذاری سرور تا جای ممکن کاهش می‌یابد.

انواع کش وب سایت

کش چیست

بعد از آشنایی با کش، بهتر است انواع آن را نیز بشناسید؛ زیرا با درک انواع مختلف کش انتخاب استراتژی‌های موثر برای وب سایتتان تسهیل می‌یابد. در بخش‌های بعدی 4 نوع از رایج‌ترین کش‌های کاربردی در وب سایت را به طور خلاصه توضیح می‌دهیم.

کش مرورگر

 

کش مرورگر، صفحات وب و داده‌های آنها را در دستگاه محلی کاربر ذخیره خواهد کرد. با این روش زمانی که کاربر دوباره از یک وب سایت بازدید کند، مرورگر داده‌های کش شده از قبل را دوباره بارگذاری خواهد کرد. با وجود این کش لازم نیز مرورگر هر بار داده‌ها را از سرور تحویل بگیرد و آنها را بارگذاری کند.

با توجه به این توضیحات می‌توان گفت کش مرورگر به طور قابل توجهی سرعت بارگذاری را افزایش می‌دهد و تجربه کاربر نیز بهبود می‌یابد.

کش سرور

کش سرور نسخه‌ای از صفحات وب سایت را در سرور ذخیره می‌کند. این کش به دسته‌های مختلفی تقسیم‌بندی می‌شود که عبارت هستند از:

  • Opcode Cache: نسخه‌ای از اسکریپت‌های وب سایت در حافظه پنهان ذخیره می‌شوند تا از اجرای مجدد درخواست‌های تکراری جلوگیری شود.
  • کش صفحه: HTML کامل رندرشده صفحات وب سایت را ذخیره می‌کند تا بدون پردازش، داده‌ها را خیلی فوری به کاربران تحویل دهد.

کش حافظه پنهان

شبکه‌های CDN، محتوا را در چندین سرور در سراسر جهان ذخیره می‌کنند. این توزیع جغرافیایی بدین معنا است که کاربران داده‌های مورد نیاز خود را از سروری تحویل می‌گیرند که از نظر فیزیکی به آنها نزدیک‌تر است. دسترسی به داده‌ها براساس موقعیت جغرافیایی باعث سریع‌تر شدن زمان بارگذاری وب سایت می‌شود.

کش آبجکت

کش آبجکت داده‌ها را در حافظه وب سایت ذخیره می‌کند و امکان بازیابی سریع‌تر آنها را فراهم خواهد کرد. این نوع کش بیشتر برای محتواهای کاربردی که به طور مکرر در حال تغییر هستند، مفید خواهد بود. برای مثال از این کش بیشتر در پایگاه‌های داده‌های مربوط به پرسش و پاسخ یا اخبار به روز استفاده می‌شود.

با به روزرسانی وب سایت، کش هم تغییر می‌کند؟

در صورتی که وب سایت خود را به روزرسانی کنید، کش سایت نیز با توجه به روش ذخیره‌سازی و نحوه پیکربندی آن تغییر می‌کند. در نظر داشته باشید اگر حافظه پنهان پس از به روزرسانی پاک یا آپدیت نشود، کاربران همچنان نسخه قدیمی وب سایت را مشاهده می‌کنند.

این روند در واقع نشان‌دهنده حافظه پنهان قدیمی سایت شما است که شاید کاربران را سردرگم کند. به زبان ساده محتوای نمایش داده شده شاید منعکس‌کننده آخرین تغییرات وب سایت نباشد. بیشتر سیستم‌های مربوط به کش سایت از تنظیمات تاریخ انقضا برخوردار هستند.

بدین ترتیب پس از یک دوره مشخص کش وب سایت پاک یا به روزرسانی می‌شود. اگر قبل از تاریخ انقضای کش سایت، به روز رسانی اتفاق بیفتد، کاربران همچنان محتوای قدیمی وب سایت شما را مشاهده می‌کنند. این روند تا زمانی ادامه دارد که حافظه پنهانی سایت نیز به روز رسانی شود.

مزایای وجود کش وب سایت

پاک کردن کش سایت

کش وب سایت مزایای متعددی دارد که نه تنها به بهبود تجربه کاربر کمک می‌کند بلکه کارایی یا عملکرد سرور را نیز تقویت خواهد کرد. در ادامه 4 مورد از مزایای اصلی این ویژگی مربوط به طراحی سایت را معرفی می‌کنیم:

  • تسریع زمان بارگذاری وب سایت: حافظه پنهان زمان بارگذاری صفحات وب را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد تا کاربران و بازدیدکنندگان سریع‌تر و راحت‌تر به داده مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند. این ویژگی کش وب سایت در حفظ تعداد بازدیدکنندگان و کاهش نرخ پرش یا بانس ریت موثر است.
  • تسریع زمان بارگذاری سرور: با ارائه محتوای کش، درخواست‌های ارسال شده به سرور نیز کاهش می‌یابند. در نتیجه مصرف CPU و حافظه نیز کم‌تر می‌شود. این ویژگی در دوره‌های زمانی پرترافیک کاربرد خوبی دارد.
  • افزایش تجربه کاربری: زمان بارگذاری سریع‌تر و کاهش تاخیر دسترسی به داده‌ها تجربه کاربری دلپذیری ارائه می‌دهد. از این رو بازدیدکنندگان به حضور در وب سایت برای مدت بیشتر تشویق می‌شوند. در نهایت اینکه آنها می‌توانند محتوای مورد نیاز بیشتری را کشف کنند.
  • بهبود روند سئو سایت: موتورهای جستجو همانند گوگل سرعت بارگذاری صفحه را هنگام رتبه‌بندی وب سایت‌ها در نظر می‌گیرند. یک سایت سریع در رتبه‌بندی موتورهای جستجو به جایگاه خوبی می‌رسد و ترافیک ارگانیک آن نیز افزایش می‌یابند.

چرا وجود کش سایت اهمیت دارد؟

در قسمت مربوط به مزایای کش سایت دلایل متعددی برای حضور کش ذکر کردیم. کش سایت به تجربه کاربری بهتر و بهبود عملکرد سایت کمک می‌کند. حافظه پنهان سایت زمان بارگذاری یک صفحه را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

همچنین با ذخیره کپی‌هایی از داده‌ها، اطلاعات مورد نیاز اغلب به راحتی در دسترس کاربران قرار می‌گیرد. با توجه به این روند درخواست‌های بعدی نیز می‌توانند سریع‌تر ارائه شوند و تجربه کاربری بهتری ایجاد کنند. به طور کلی کش وب سایت بر روی بهبود عملکرد کلی سایت موثر است و به همین دلیل از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود.

6 پلاگین کاربردی برای کش وب سایت

افزونه‌ها یا پلاگین برای کنترل و مدیریت سیستم‌های وب سایت کارایی دارند که پلاگین‌های کش نیز از این قاعده مستثنی نخواهند بود. چندین افزونه کش برای سیستم‌های مدیریت محتوای محبوب یا CMS وجود دارند که بر پیاده‌سازی استراتژی‌های مربوط به کش تاثیر بسزایی خواهند داشت.

در بخش‌های بعدی 6 مورد از پلاگین‌های کاربردی مربوط به کش وب سایت را به طور خلاصه معرفی می‌کنیم. شما نیز برای توسعه قدرت و سرعت بارگذاری وب سایت خود می‌توانید از همین پلاگین‌ها استفاده کنید.

پلاگین WP Super Cache

این پلاگین یک افزونه محبوب در وردپرس است که فایل‌های HTML ایستا را از محتوای متغیر وردپرس تولید می‌کند. در ادامه نیز فایل‌های پایدار و ثابت را به کاربران ارائه می‌دهد تا در نتیجه این روند زمان بارگذاری وب سایت سریع‌تر شود.

این پلاگین گزینه‌های ذخیره‌سازی پیشرفته همانند پشتیبانی از CDN و بارگذاری پیش از رسیدن به حافظه پنهان را ارائه می‌دهد.

پلاگین W3 Total Cache

دسترسی به کش سایت های معتبر

این پلاگین نیز یک راه‌حل جامع مربوط به کش در سایت‌های ورد پرسی است که عملکرد وب سایت را از طریق روش‌های مختلفی همانند کش کردن صفحه، کش آبجکت و بررسی پایگاه داده‌ها بهبود می‌بخشد.

همچنین این پلاگین برای افزایش سرعت وب سایت و تعامل آن با CDN در تلاش است. در نهایت این پلاگین گزینه‌های پیکربندی متنوعی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

پلاگین Cache Enabler

پلاگین فعال‌کننده کش یکی از افزونه‌های سبک و کاربردی در وردپرس است که فایل‌های HTML ایستا را به وجود می‌آورد و آنها را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. پیکربندی این نوع پلاگین بسیار آسان است و با بسیاری از افزونه‌ها و تم‌های دیگر به طور یکپارچه فعالیت خود را ادامه می‌دهد.

به طور کلی این نوع پلاگین برای کسانی که به دنبال راه‌حلی برای ذخیره‌سازی ساده داده وب سایت خود هستند، گزینه عالی و منحصر به فرد محسوب می‌شود.

پلاگین Varnish Cache

پلاگین وارنیش کش یک راه‌حل پیشرفته برای کش وب سایت است که بر روی سرور آن نیز تاثیر دارد. این پلاگین محتوا را ذخیره می‌کند تا به تسریع روند تحویل آن کمک کرده باشد. این نوع پلاگین کش برای وب سایت‌های پربازدید مناسب است.

در نظر داشته باشید پلاگین وارنیش کش با زبان پیکربندی اختصاصی خود که VCL نام دارد، قابل سفارش و استفاده است.

پلاگین Redis Object Cache

این افزونه نیز برای وب سایت‌های پرس و جو که به پایگاه داده نیاز دارند کاربردی خواهد بود؛ زیرا نتایج مربوط به جستجو داده‌ها را در حافظه وب سایت ذخیره می‌کند تا امکان بازیابی سریع‌تر داده‌ها فراهم شود.

 این پلاگین برای سایت‌های متغیر که از پایگاه داده‌ها زیاد استفاده می‌کنند کارآمد است و عملکرد کلی این وب سایت‌ها را بهبود می‌بخشد.

پلاگین LiteSpeed Cache

پلاگین لایت اسپید کش در وب سایت‌های وردپرسی کاربرد دارد؛ زیرا ویژگی‌های کش و بهینه‌سازی در سطح سرور را دربرمی‌گیرد. این پلاگین حتی در سئو تصاویر، بارگذاری محتوا و بهینه‌سازی پایگاه داده‌ها نقش مهمی ایفا می‌کند. به طور کلی این افزونه به عنوان یک راه‌حل جامع برای افزایش عملکرد وب سایت‌ها کارایی دارد.

نحوه مدیریت کش و بهینه‌سازی وب سایت

انواع دسته بندی کش سایت

در حالی که کش سایت مزایای قابل توجهی دارد، مدیریت موثر کش برای اطمینان از به روز ماندن وب سایت شما و عملکرد صحیح آن ضروری است. به منظور بهینه‌سازی وب سایت و مدیریت کش آن باید توصیه‌هایی را در نظر بگیرید که عبارت هستند از:

  • تنظیم زمان انقضا کش: تنظیم زمان انقضا مناسب برای محتوای کش به شما کمک می‌کند تا مطمئن شوید که کاربران به جدیدترین نسخه وب سایت شما دسترسی دارند. داده‌های قدیمی سردرگمی کاربران را افزایش داده و تجربه کاربری را ضعیف می‌کند.
  • پاک کردن کش به طور منظم: پاکسازی منظم کش تضمین می‌کند که محتوای قدیمی وب سایت حذف شده و داده‌های تازه جایگزین داده‌های قدیمی شده‌اند. بسیاری از پلاگین‌های کش گزینه‌های مناسبی برای پاکسازی خودکار حافظه پنهان سایت در دست دارند و بیشترین تغییرات را بر روی وب سایت اعمال می‌کنند.
  • اجرای تست پیکربندی کش: آزمایش پیکربندی کش به شناسایی مشکلات احتمالی و اطمینان از عملکرد بهینه وب سایت کمک می‌کند. در واقع باید از ابزاری همانند Google PageSpeed Insights برای تجزیه و تحلیل زمان بارگذاری و اثربخشی حافظه پنهان سایت کمک بگیرید.
  • نظارت بر عملکرد وب سایت: به طور منظم معیارهای سایت خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که کش سایت نتایج مورد نظر را ارائه می‌دهد. توصیه می‌کنیم به دنبال روشی برای بهبود زمان بارگذاری وب سایت، زمان پاسخ‌دهی سرور و معیارهای تعامل کاربران باشید.

سخن آخر

کش وب سایت ابزار قدرتمندی برای بهبود عملکرد سایت، تجربه کاربری و سئو وب سایت است. در این راهنما به طور مفصل در مورد انواع مختلف کش سایت، پلاگین‌های مرتبط با کش و روش مدیریت آن را توضیح دادیم. بنابراین شما نیز به عنوان صاحب یک وب سایت باید در زمان طراحی و راه‌اندازی وب سایت خود به وجود کش نیز توجه داشته باشید.

به هر حال نحوه کار کردن با کش سایت و استفاده بهینه از آن به تخصص و تجربه نیاز دارد. بدین ترتیب برای بهبود روند سئو سایت خود باید از افراد حرفه‌ای کمک بگیرید. یکی از تیم‌های قوی بازاریابی دیجیتال است که در تمام حوزه‌های مربوط به طراحی و سئو سایت در کنار شما خواهد بود.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *