سئو پزشکی

گوگل آنالیتیکس چیست و چه کاربردی در سئو دارد؟

  1. صفحه اصلی
  2. /
  3. وبلاگ
  4. /
  5. آموزشی
  6. /
  7. گوگل آنالیتیکس چیست و…
گوگل آنالیتیکس چیست و چه کاربردی در سئو دارد؟
گوگل آنالیتیکس چیست و چه کاربردی دارد؟

در عصر دیجیتالی امروزی، داده‌ها و اطلاعات هر وب سایت از هر چیز دیگری ارزشمندتر هستند. در واقع کسب و کارهای مختلف به دنبال راه‌هایی برای استفاده از قدرت اطلاعات هستند تا بتوانند به رشد وب سایت خود، بهبود تجربه مشتریان و افزایش حضور آنلاین کسب و کارشان کمک کنند. یکی از بهترین ابزارهای کاربردی در این زمینه گوگل آنالیتیکس است. این ابزار قدرتمند داده‌های خام را به اطلاعات مورد نیاز شما تبدیل می‌کند. فرقی ندارد دارای کسب و کار حرفه‌ای هستید یا اینکه به تازگی وب سایتی برای شغل خود راه‌اندازی کرده‌اید، در هر حال درک عملکرد این ابزار می‌تواند فعالیت آنلاین وب سایت شما را بهبود بخشد. در ادامه بیشتر با کاربرد و مفهوم اصلی گوگل آنالیتیکس آشنا خواهید شد.

آشنایی با ابزار گوگل آنالیتیکس

گوگل آنالیتیکس یک سرویس تجزیه و تحلیل وب سایت است که توسط گوگل ارائه شده و ترافیک وب سایت شما را ردیابی کرده تا در نهایت بتواند کامل‌ترین گزارش را ارائه دهد. گزارش‌های به دست آمده از اهمیت و ارزش بالایی برخوردار هستند؛ زیرا به بهبود تعامل کاربران با سایت شما کمک می‌کنند.

همچنین شما می‌توانید میزان عملکرد سایت خود را بررسی کنید، به درک بهتری از رفتارهای کاربران دست یابید و تلاش‌های مربوط به دیجیتال مارکتینگ خود را به بهترین شکل انجام دهید. با استفاده از این ابزار حرفه‌ای می‌توانید همه چیز، از تعداد بازدیدکنندگان گرفته تا صفحاتی که بازدید شده‌اند و اقداماتی که کاربران انجام داده‌اند را به طور کامل تحت نظارت خود داشته باشید.

این سرویس تجزیه و تحلیل وب سایت ابزارهای تحلیلی متعددی را نیز ارائه می‌دهد که برای راه‌اندازی کمپین‌های بازاریابی نیز مفید هستند. از این رو شما با کمک Google Analytics می‌توانید اهداف مربوط به دیجیتال مارکتینگ خود را به طور کامل دنبال کنید.

عملکرد گوگل آنالیتیکس

برای اینکه گوگل آنالیتیکس بر روی وب سایت شما کار کند یا تجزیه و تحلیل امور سایت را به درستی انجام دهد، شما باید بخش کوچکی از کد مربوط به جاوا اسکریپت را به هر صفحه از سایت خود اضافه کنید. این کد رهگیری اطلاعاتی را جمع‌آوری می‌کند که در زیر آنها را نام می‌بریم:

  • نحوه تعامل بازدیدکنندگان از سایت و صفحات آن
  • بررسی اینکه بازدیدکننده از کدام مرورگر استفاده کرده است
  • تنظیمات مربوط به زبان مرورگر
  • بررسی اینکه مرورگر بر روی کدام دستگاه قرار داشته است
  • بررسی سیستم عاملی که با آن مرورگر استفاده شده است
  • منبع ترافیک همانند موتورهای جستجو، تبلیغات آنلاین، ایمیل مارکتینگ و غیره

فراموش نکنید این ابزار کاربردی برای صفحاتی که فاقد کد رهگیری هستند، هیچ داده‌ای جمع‌آوری نمی‌کند. گوگل آنالیتیکس در واقع داده‌های جمع‌آوری شده را در یک پایگاه مشخص ذخیره خواهد کرد. همچنین این داده‌ها را سازماندهی و پردازش می‌کند.

این ابزار کاربردی گزارش‌هایی ایجاد خواهد کرد که می‌تواند به شما کمک کند تا مشتریان خود را افزایش دهید و از بازاریابی‌هایتان به نتایج بهتری دست یابید. هنگامی که داده‌های پردازش شده در یک پایگاه داده ذخیره شوند، نمی‌توان آنها را تغییر دهد بنابراین باید مراقب باشید که داده‌ها به طور ناخواسته حذف نشود.

دلیل استفاده از گوگل آنالیتیکس

کاربردهای مختلف گوگل آنالیتیکس

این سرویس بخشی از پلتفرم بازاریابی گوگل است و هر کسی که حساب کاربری در گوگل دارد، می‌تواند به صورت رایگان از این ابزار استفاده کنید. از آنجایی که این ابزار فواید و کاربردهای زیادی دارد، کاربران به دلایل مختلفی می‌توانند از آن استفاده کنند. برخی از دلایل استفاده از گوگل آنالیتیکس را در ادامه شرح می‌دهیم:

  • اندازه‌گیری ترافیک وب سایت و بررسی چگونگی رفتار کاربران: یکی از دلایل اصلی استفاده از این ابزار اندازه‌گیری ترافیک است. شما می‌توانید با این وسیله تعداد بازدیدکنندگان سایت خود را بررسی کنید، همچنین متوجه می‌شوید که این بازدیدکنندگان از چه طریقی به سایت شما وارد می‌شوند و بیشتر کدام صفحات را بازدید می‌کنند. با کسب این داده‌ها می‌فهمید که کدام محتوا برای مخاطبان جذاب‌تر است و برای اصلاح محتواهای خود دست به کار خواهید شد.
  • دنبال کردن اهداف و افزایش نرخ تبدیل: با کمک این ابزار می‌توانید اهداف خاصی را برای توسعه وب سایت خود تعیین کنید. همچنین گوگل آنالیتیکس در ردیابی نرخ تبدیل، اثربخشی کمپین‌های اجرایی و بازاریابی نقش موثری دارد و به شما کمک می‌کند تا برای بهینه‌سازی استراتژی‌های خود تصمیمات آگاهانه بگیرید.
  • درک کردن مخاطبان هدف: گوگل آنالیتیکس به شما کمک می‌کند علایق مخاطبان خود را برآورد کنید. این اطلاعات در تنظیم و تولید محتوا یا بازاریابی دیجیتال بسیار کاربردی و ضروری هستند.
  • بازاریابی بهینه: برای ارزیابی عملکرد کمپین‌های بازاریابی خود می‌توانید از همین ابزار استفاده کنید. در واقع با همین روش بیشترین ترافیک و نرخ تبدیل شما مشخص می‌شود. از این رو شما شاهد بازگشت سرمایه خود خواهید بود.

ویژگی‌های کلیدی گوگل آنالیتیکس

این ابزار همانند سرچ کنسول یا سایر ابزارهای کاربردی در زمینه سئو سایت ویژگی‌های متعددی دارد که کاربران با بررسی این اطلاعات و ویژگی‌ها به اهداف نهایی خود نزدیک می‌شوند. همین ابزار در پیش‌بینی اقدامات آینده موثر است و شما را از سفرهای مشتریان در وب سایت آگاه می‌کند.

همچنین حفظ حریم خصوصی نیز از دیگر ویژگی‌های منحصر به فرد گوگل آنالیتیکس محسوب می‌شود. عملکرد قوی یا ضعیف هر کاربر درون وب سایت شما از همین طریق تحت ارزیابی قرار می‌گیرد. به طور کلی این وسیله فضای کاری و تبلیغاتی برای ارزیابی کلی سایت شما ایجاد می‌کند. در بخش‌های بعدی بیشتر در مورد ویژگی‌های آن توضیح می‌دهیم.

ارائه داده‌های به روز

ابزار نام برده شده داده‌های به روز را بلافاصله ارائه خواهد داد و به شما این امکان را می‌دهد تا ببینید در هر لحظه وب سایت شما چه وضعیتی دارد و چه اتفاقی درون آن رخ می‌دهد. می‌توانید کاربران فعال، بازدیدهای صفحه و نرخ تبدیل سایت خود را تحت نظارت داشته باشید و در مورد اثربخشی کمپین‌های خود نیز بینش کاملی به دست آورید.

ارائه گزارش در مورد عملکرد مخاطبان

این ویژگی به گونه‌ای است که شما از کسانی که به سایتتان مراجعه کرده‌اند آگاه می‌شوید. در ضمن می‌توانید داده‌های مربوط به نوع مخاطبان، وضعیت جغرافیایی و علایق کاربران را بررسی کنید و این اطلاعات در ایجاد استراتژی‌های هدفمند به شما کمک می‌کند.

ارائه گزارش‌های مربوط به جذب مخاطب

از دیگر ویژگی‌های کاربردی این ابزار می‌توان به گزارش‌هایی اشاره کرد که نشان می‌دهد بازدیدکنندگان چگونه وب سایت شما را پیدا کرده‌اند. کسب ترافیک ارگانیک و جذب مشتریان از طریق تبلیغات پولی، رسانه‌های اجتماعی و نرخ کلیک  با همین ابزار مشخص می‌شود. درک منابع کسب ترافیک ارگانیک در بهینه‌سازی کانال‌های بازاریابی شما امری کلیدی است.

تجزیه و تحلیل صفحات

گزارش‌هایی که از طریق این ابزار ارائه می‌شوند، نحوه تعامل کاربران با سایت شما را تحت تجزیه و تحلیل قرار داده‌اند. شما با گوگل آنالیتیکس متوجه می‌شوید کدام صفحات محبوب‌تر هستند، بازدیدکنندگان چه مدتی را در سایت شما حضور داشته‌اند و غیره. این اطلاعات در زمینه بهبود تجربه کاربری به شما کمک می‌کند.

ردیابی نرخ تبدیل

پیچیدگی داده‌های به دست آمده از گوگل آنالیتیکس

در قسمت‌های دیگر نیز گفتیم ابزار نام برده شده در بررسی نرخ تبدیل نقش مهمی دارد. بدین ترتیب شما با تعیین اهداف خود و ردیابی نرخ تبدیل می‌توانید موفقیت در روند بازاریابی خود را اندازه‌گیری کنید. با این وسیله می‌توانید کانالی که بیشترین نرخ تبدیل را داشته شناسایی کنید و استراتژی‌های خود را در جهت بهبود روند، اصلاح کنید.

متریکس‌های مهم گوگل آنالیتیکس

متریک استانداردی برای اندازه‌گیری کمی است. گوگل آنالیتیکس از 200 معیار مختلف برای سنجش عملکرد وب سایت‌ها پشتیبانی می‌کند. در اینجا برخی از محبوب‌ترین معیارها یا متریکس‌ها را ذکر می‌کنیم:

  • تعداد کاربران بازدیدکننده قدیمی یا جدید یک وب سایت
  • نرخ پرش یا بانس ریت ( درصد بازدیدکنندگانی که تنها از یک صفحه دیدن کرده‌اند)
  • تعاملات بازدیدکننده ( فعالیت او در یک صفحه بیش از 30 دقیقه)
  • میانگین حاصل از درصد تعاملات بازدیدکنندگان و مدت زمانی که در سایت باقی مانده است
  • درصد بازدیدکنندگانی که برای اولین بار از سایت دیدن می‌کنند
  • تعداد صفحاتی که در هر تعامل و بازدید دیده می‌شوند
  • میزان بازدید از وب سایت و تعداد کل صفحات مشاهده شده

داده‌های مربوط به رفتار کاربر در گوگل آنالیتیکس چه چیزی را نشان می‌دهد؟

داده‌های مربوط به رفتار کاربر نشان می‌دهد که بازدیدکنندگان در وب سایت چکار می‌کنند و چگونه با سایت درگیر هستند. این مسئله به مدت زمانی که آنها در هر صفحه سپری می‌کنند، تعداد صفحاتی که دیدن می‌کنند و تعداد ویدیوها یا اینفوگرافیک‌هایی که بررسی می‌کنند را تحت تجزیه و تحلیل دقیق قرار می‌دهد.

این داده‌های می‌تواند به استراتژی جدید وب سایت یا اصلاح محتواهای قبلی کمک کند تا بازدیدکنندگان بیشتری را به وب سایت جذب شوند. در نهایت اینکه بررسی این داده‌ها به تجربه کاربری بهتر منجر می‌شود. هر چه تجربه کاربری براساس داده‌های رفتار کاربران بیشتر بهینه‌سازی شود، احتمال بیشتری برای روند فروش و افزایش نرخ تبدیل وجود دارد. 

نحوه راه‌اندازی گوگل آنالیتیکس

 

برای استفاده از این ابزار کاربران در ابتدا باید یک حساب کاربری ایجاد کنند. در نظر داشته باشید این حساب با سایر حساب‌های آنلاین شما فرق دارد. به عبارت دیگر شما اگر حساب کاربری جیمیل داشته باشید، ممکن است حساب کاربری در آنالیتیکس نخواهید داشت. در واقع روند ثبت‌نام در این سایت زمان‌بر است و باید به صورت جداگانه انجام شود.

  • مرحله اول: در قدم اول باید یک حساب گوگل آنالیتیکس ایجاد کنید. برای شروع به یک حساب کاربری گوگل نیاز دارید. شما باید به سایت Google Analytics بروید و ثبت‌نام انجام دهید. برای ایجاد یک حساب کاربری و استفاده از ویژگی‌های جدید آن باید دستورالعمل‌ها را دنبال کنید.
  • مرحله دوم: کد رهگیری را به وب سایت خود اضافه کنید. پس از ایجاد حساب کاربری، این ابزار یک کد رهگیری در اختیار شما قرار می‌دهد. این کد باید به هر صفحه از وب سایت که قصد ردیابی آن را دارید، اضافه می‌شود. اگر از یک سیستم مدیریت محتوا مانند وردپرس استفاده می‌کنید، افزونه‌ها یا پلاگین‌های متعددی در دسترس شما هستند که به تسهیل روند کمک می‌کنند.
  • مرحله سوم: در این مرحله و پس از اجرای کد رهگیری، باید اهداف خود را مشخص کنید. باید در نظر بگیرید که دوست دارید کاربران در سایت شما چه اقداماتی انجام دهند، خرید کنند یا در سایت شما ثبت‌نام به انجام رسانند. این تغییرات با استفاده از گوگل آنالیتیکس ردیابی می‌شوند.
  • مرحله چهارم: برای آشنایی با رابط گوگل آنالیتیکس کمی وقت صرف کنید. گزارش‌ها و ویژگی‌های مختلف موجود می‌توانند در تغییرات موثر پلتفرم شما کارآمد باشند.

مزایا و محدودیت‌های گوگل آنالیتیکس

مزایای اصلی این ابزار کاربردی به شرح زیر است:

  • ابزاری رایگان با کاربری ساده
  • مجهز به انواع ابزارها برای جذب مشتری بیشتر
  • قابل ادغام با بسیاری از ابزارهای گوگل به منظور توسعه دید جامع‌تر از مشتریان در سراسر سایت‌ها
  • استفاده از ویژگی یادگیری ماشینی گوگل برای کسب بینش جدید و پیش‌بینی وضعیت وب سایت
  • کمک به بهبود روند بازاریابی و بازگشت سرمایه اولیه
  • امکان به اشتراک‌ گذاشتن اطلاعات کسب شده
  • دارای پشتیبانی فنی داخلی
  • مجهز به سیستم زیرساخت جهانی گوگل
  • توانایی حفظ کنترل داده‌ها توسط کاربران

با وجود تمام مزایایی که در این بازار وجود دارد و بسیاری از آنها را ذکر کردیم، گوگل آنالیتیکس با محدودیت‌هایی نیز روبرو است. یکی از محدودیت‌های این ابزار تکیه آن بر تکنیک‌های مربوط به کسب داده‌ها است.

در ضمن کاربرانی که کوکی‌های گوگل آنالیتیکس، افزونه‌های خاص مرورگر، برنامه‌های تبلیغاتی و غیره دیگر از مسائل مربوط به شبکه حریم خصوصی را مسدود می‌کنند، در کاهش کیفیت داده‌ها تاثیرگذار هستند.

سخن آخر

گوگل آنالیتیکس ابزاری ضروری برای هرکسی است که موفقیت را در عرصه دیجیتال و به صورت آنلاین جستجو می‌کند. در این راهنما توضیح دادیم شما به عنوان یک صاحب وب سایت با کسب اطلاعات کافی در مورد ترافیک ارگانیک وب سایت خود، تعداد بازدیدکنندگان، میزان نرخ تبدیل و سایر داده‌ها می‌توانید به رشد و سئو وب سایتتان کمک کنید.

برای اینکه بتوانید از گوگل آنالیتیکس به بهترین شکل استفاده کنید و اطلاعات کاملی در مورد وضعیت وب سایتتان به دست آورید، می‌توانید از تیم متخصص شرکت دیجیتال مارکتینگ یکتا کمک بخواهید. این تیم قوی در زمینه سئو انواع وب سایت‌ها  مانند سئو سایت پزشکی، سئو سایت شرکتی، سئو سایت فروشگاهی و… تجربه و سابقه خوبی دارد، از این رو می‌تواند به بهبود وضعیت وب سایت شما کمک کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *